Bit će napeto

‘Zločesti dečki‘ akcijske komedije ponovno udružuju snage: Pripremite se za još jednu divlju vožnju

Glavni glumci prijatelji su i u stvarnom životu, što se itekako vidi na filmskom platnu jer - ne moraju ‘glumiti‘ povezanost
 Ustupljena fotografija

Ljeto je nam se smiješi iza ugla, a s njim dolaze i sve one dugo očekivane avanture, odlasci na plažu, roštilji s prijateljima i – odlazak u kino! Zabava, akcija i omiljeni likovi koji nas uveseljavaju još od 1995. godine ponovo su tu - i to već od srijede 5. lipnja. Naime, omiljeni "Bad Boys" vraćaju se, jer su Will Smith i Martin Lawrence ponovno udružili snage kao dinamični detektivski duo u naslovu “Zločesti dečki: Sve ili ništa”. No ovaj put film ima neočekivani preokret: najbolji policajci Miamija sada su u bijegu.

Kada je njihov kapetan Howard nepravedno optužen za dugogodišnje zločine povezane s drogom, Bad Boys obećavaju očistiti njegovo ime. Kako se približavaju istini, Marcus Miles Burnett (Lawrence) i Michael Eugene "Mike" Lowrey (Smith) i sami postaju lovljeni. Sada su bjegunci koje goni opaki kartel i njihove glave su ucijenjene. Progonjeni od policije mafije, lovljeni od svake bande u gradu... što će napraviti?

Will Smith i Martin Lawrence - “zločesti dečki” akcijske komedije, prijatelji su na filmu i u pravom životu, a Smith kaže da njihova kemija dolazi iz trideset godina poznanstva i poštovanja.

- Oboje smo odrasli i doživjeli mnogo toga u životu. Kada se nađemo, možemo raditi bez problema jer se poštujemo i brinemo jedan za drugog - kaže on.

image
Ustupljena fotografija

Lawrence je nedavno izjavio kako ima "još jedan" nastavak u sebi, a izgleda da su obožavatelji dobili točno ono što su priželjkivali. Uz to je čekanje na četvrti nastavak filma najkraće u povijesti franšize - samo četiri godine.

- Imali smo priliku napraviti treći film mnogo puta tijekom godina, ali tek kada se sve poklopilo, dobili smo film koji je ispunio naša očekivanja – kaže Smith.

Visoki standardi

Prvi film "Zločesti dečki" stigao je u kina davne 1995. godine i odmah osvojio srca gledatelja. Smith i Lawrence, kao Mike Lowrey i Marcus Burnett, postali su sinonim za akcijske komedije. No, sredinom 1990-ih, Martin i Will nisu se poznavali prije nego što je Lawrence nazvao Smitha da vidi je li zvijezda uspješne serije “Princ s Bel Aira" zainteresirana za suradnju. Rezultat je bio ne samo jedno od velikih partnerstava u povijesti filma koje im je promijenilo živote, već i pravo prijateljstvo.

- To je bio najbolji telefonski poziv u mom životu. Znali smo jedan za drugoga, ali se nikada nismo sreli. Kada smo se vidjeli, odmah smo kliknuli. Čak i sada, 30 godina kasnije, bliski smo prijatelji i kad se dugo ne vidimo, znamo da smo tu jedan za drugog - kaže Lawrence.

- Zar to nije ono što svi želimo? Nekoga na koga možemo računati bez obzira na sve. To je dio radosti ovih filmova –“zločesti dečki” su postali prijatelji za cijeli život. - dodaje Smith.

Nakon uspjeha prvog filma, uslijedili su jednako popularni "Zločesti dečki 2" (2003.) i "Zločesti dečki zauvijek" (2020.) Taj treći dio serijala postavio je visoka očekivanja. Radnja se odvija 17 godina nakon Bad Boys II, donoseći nam priču o Mikeovoj borbi za život nakon što je ranjen i Marcusu koji razmišlja o mirovini. No, stvari se mijenjaju kada postane jasno da se moraju suočiti s novom prijetnjom koja dolazi iz prošlosti.

Ključni lik

U četvrtom nastavku Mike Lowrey i Marcusa Burnett doživljavaju najveću nevolju s kojom su se ikada suočili: kada se pojave novi dokazi koji impliciraju da je kapetan Howarda bio umiješan u dugogodišnje zločine povezane s drogom, "Zločesti dečki" obećavaju očistiti njegovo ime, čak i ako to znači da će se naći na meti mafije i policije.

Iako je franšiza akcijske komedije definirana odnosom između Willa Smitha i Martina Lawrencea, dodatnu dubinu daje bogata ekipa sporednih likova koji oživljavaju grad Miami svojim šarolikim, ozloglašenim i opasnim karakterima.

image
Ustupljena fotografija

Jedan od ključnih likova je kapetan Howard, dugogodišnji nadređeni Lowreyu i Burnettu u policiji Miamija. Nakon ga je ubio Armand Aretas u filmu “Zločesti dečki zauvijek", obožavatelji su mislili da neće imati priliku ponovno vidjeti Joea Pantoliana u četvrtom filmu.

No, kada se pojave dokazi koji sugeriraju da je kapetan Howard godinama bio na platnoj listi narkokartela, šef se javlja iz groba kako bi zatražio od svojih "Zločestih dečki" da očiste njegovo ime. (Ne doslovno - radi se o videu koji je snimio prije smrti, predviđajući da bi se ovo moglo dogoditi.) Jer ništa, pa čak ni smrt, ne može spriječiti kapetana Howarda da bude uz svoje "bad boyse".

- Bilo je pravo zadovoljstvo što su me ponovno pozvali. Što se tiče franšize Bad Boys, ja sam poput Obi-Wan Kenobija. Pratim silu gdje god idu Will i Martin - smije se Pantoliano.

Adil El Arbi i Bilall Fallah, poznati kao Adil & Bilall, redatelji su četvrtog naslova. Dvojac je prethodno režirao treći dio filmskog serijala i mišljenja su kako je Pantoliano jedan od sastojaka koji čini franšizu tako zabavnom.

- On je jedan od naših omiljenih likova. Kad je umro u prethodnom filmu, svi smo bili tužni, ali mislim da je to također ono što je prethodni film učinilo vrlo pamtljivim i moćnim - rekao je Adil.

Kako se vratiti iz mrtvih?

Ostalo je samo jedno pitanje - kako vratiti omiljeni lik? S obzirom na to da je lik bio izbačen iz priče, filmaši su se pitali postoji li način da uključe kapetana u "Zločesti dečki: Sve ili ništa". Odgovor je bio: uvijek postoji način.

- Ideja da Joeov lik, kapetan Howard, ostavlja poruke, ostavlja tragove, i dalje bude dio istrage i života svojih ‘bad boysa‘, bila je sjajna zamisao scenarista i producenata kako bi se on uključio na elegantan način. I to je razlog zašto je četvrti dio i dalje pravi “Bad Boys” film - nastavlja Adil.

Također se vraća i Jacob Scipio kao osuđeni osvetnik Armando Aretas. Njegova kompleksna uloga dodaje dubinu i emocionalnu težinu filmu, čineći ga više od obične akcijske avanture.

image
Ustupljena fotografija

- To je zanimljiv razvoj lika koji Jacob igra. U prethodnom filmu, on je bio pravi negativac, zaista zao. Ali vidjeli ste da u njemu ima srca, mogućnosti za iskupljenje. Zato je zanimljivo imati ga kao dio filma jer je prilika da vidimo kako će njegov lik rasti zajedno s Mikeom Lowreyjem, sada kad zna da je Mike njegov otac. Dakle toje istovremeno i priča o ocu i sinu - rekao je redatelj.

Prema producentu Jerryju Bruckheimeru prikazivanje kemije na velikog platnu moguće samo s likovima koje publika poznaje i voli.

- Veliki uspjeh ove franšize je što Will i Martin vole biti na ekranu zajedno. Vole biti u sukobu s lošim momcima i imati sukob između sebe. Njih to zaista zabavlja. Kada naiđem na likove poput Mikea i Marcusa, želim ih vidjeti na velikom ekranu. Želim stvoriti sukob i dramu i komediju i dovesti najbolje ljude – pisce, redatelje, glumce. Jer ako sve to spojite kako treba, publika će se vraćati iznova i iznova - kaže iskusni producent.

Astronomska zarada

Da je u pravu svjedoči i činjenica da unatoč 17-godišnjem čekanju između drugog i trećeg filma, potonji je u franšizi zaradio više od 424 milijuna dolara diljem svijeta, postavši najuspješniji film godine. Zaista, iako se svađaju, Mike i Marcus očito vole jedan drugoga i uvijek će biti jedan drugome podrška.

- Oni su partneri za život. Spremni su ići do kraja kako bi spasili jedan drugoga, kako bi jedan drugoga stavili u najboljem svjetlu, poštovali jedan drugoga, rasli zajedno, sve do ride or die - kaže Lawrence.

Pored Smitha i Lawrencea, glume i Vanessa Hudgens, Alexander Ludwig i Paola Núñez koji ponovo repriziraju svoje uloge. No, pridružuju nam se i neka nova lica - Eric Dane, Ion Gruffudd i Rhea Seehorn, koji će dodatno začiniti ovaj filmski spektakl.

image
Ustupljena fotografija

Tasha Smith preuzima ulogu Marcusove supruge, Therese Burnett, donoseći svježinu i dinamiku u odnos koji smo zavoljeli. Vanessa Hudgens, koja se vraća u ulozi Kelly, izjavila je kako je snimanje bilo izazovno zbog njezine trudnoće.

Jedna beba zauvijek će pamtiti snimanje

- Neke od mojih scena bile su zaista zahtjevne, ali trudila sam se dati sve od sebe. Will me je ponekad tješio, kad mi je bilo naporno, govoreći kako će moja beba biti dio filma i zauvijek to pamtiti - rekla je Vanessa.

Alexander Ludwig, poznat po svojoj ulozi u seriji "Vikinzi", ponovno će glumiti Dorna, tehničkog stručnjaka tima AMMO. Paola Núñez, koja je u trećem dijelu igrala Mikeovu bivšu djevojku Ritu, vraća se sa svojom karizmom.

Stoga ne propustite priliku doživjeti najnoviju avanturu na velikom platnu. Bad Boys 4 obećava nevjerojatnu akciju i smijeh, a možda čak i pokoju - suzu. Film u hrvatskim kinima u svim premium formatima (IMAX, 4DX, ScreenX) možete pogledati od srijede 5. lipnja 2024.


Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji Native Ad Studija Hanza Medije i Con Filma.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. srpanj 2024 21:57