Kakva kino sezona!

Zvijezda ‘Daminog gambita‘ ima novu hit ulogu, a na velike ekrane se vraća i Lady Gaga

Moćne, karizmatične i genijalne Anya Taylor-Joy i Lady Gaga glavne su zvijezde filmova ‘Posljednja noć u Sohou‘ i ‘Dinastija Gucci‘
 Parisa Taghizadeh/Focus Features, Metro-Goldwyn-Mayer Pictures Inc. (kolaž)

Dvije svestrane dame čija je karizma već osvojila svjetsku kinematografiju vraćaju se na velika platna. Nakon što je oduševila i rasplakala publiku ulogom u filmu „Zvijezda je rođena”, Lady Gagu gledat ćemo u dugoočekivanom hitu Ridleya Scotta, „Dinastija Gucci”. Za razliku od Gage koja plijeni pozornost već godinama, mlada zvijezda u usponu Anya Taylor-Joy zarobila je srca gledatelja kroz seriju „Damin gambit”, pa nije ni čudo što svijet s nestrpljenjem čeka da u kina stigne „Posljednja noć u Sohou”, gdje upravo ona tumači glavnu junakinju.

„Posljednja noć u Sohou“ oda je glazbi 60-ih godina prošloga stoljeća u čiji se zvuk režiser Edgar Wright zaljubio zahvaljujući obiteljskoj kolekciji ploča upravo iz ovog razdoblja. Stoga ne čudi što je radnju svog novog filma odlučio smjestiti upravo u to glamurozno doba.

"Posljednja noć u Sohou" igra u hrvatskim kinima od 4. studenog.

Glavnu ulogu dao je djevojci čije su krupne oči pokorile filmsku industriju. Neobična, pomalo mistična i beskompromisno elegantna, Anya Taylor-Joy svojom pojavom pomalo podsjeća na čuvenu Audrey Hepburn. Wright je talentiranu glumicu primijetio još 2015. na premijeri filma „Vještica” te joj je ubrzo ponudio ulogu. Isprva je planirano da Taylor-Joy glumi Eloise, no ta uloga na kraju je pripala Thomasin McKenzie, dok ćemo tamnooku zvijezdu gledati u ulozi očaravajuće Sandie.

image
Parisa Taghizadeh/Focus Features

- Kad sam joj poslao scenarij, bio sam prilično zabrinut da bi mogla loše reagirati na ideju da ne igra ulogu o kojoj smo prvotno razgovarali, no ona ga je pročitala i entuzijastično prihvatila – kazao je Wright za The A. V. Club.

Slična priča oko izbora glavne glumice nalazi se i iza filma „Dinastija Gucci“, ili originalno „House of Gucci“, koji u kina stiže krajem ove godine te se naveliko šuška da će biti novi veliki kino hit. Ova biografska kriminalistička drama u režiji Ridleya Scotta temelji se na knjizi iz 2001., autorice Sare Gay Forden: „The House of Gucci: A Sensational Story of Murder, Madness, Glamour, and Greed“.

"Dinastija Gucci" u hrvatska kina dolazi 2. prosinca

Glavnu ulogu ima Lady Gaga, američka kantautorica koja je sve oduševila svojim izletom u glumačke vode u filmu „Zvijezda je rođena“, gdje je pokazala svu raskoš svoga talenta te je svojoj kolekciji nagrada dodala i onu najprestižniju – zlatni kipić za najbolju glazbenu izvedbu.

image


Fabio Lovino

U novom filmu gledat ćemo ju kao Patriziu Reggiani, opaku ljepoticu optuženu za ubojstvo njezina supruga Maurizija Guccija kojeg igra Adam Driver. Ova uzbudljiva životna priča punila je novinske stupce 70-ih i 80-ih godina prošloga stoljeća, a njezina filmska reinkarnacija podigla je gotovo jednaku prašinu.

Budući da se snimanje filma o famoznoj Reggiani planira već dugo, kroz čak petnaest godina, koliko je trajalo razvijanje ove priče, za igranje glavne uloge izmijenilo se nekoliko poznatih imena. Isprva je, pod redateljskom palicom Martina Scorsesea, Patriziu Reggiani trebala glumiti Angelina Jolie, dok joj je partner trebao biti šarmantni Leonardo DiCaprio. Nakon Jolie, kasting za ulogu pohodile su Penélope Cruz i Margot Robbie.

Nije poznato zašto niti jednu od popularnih glumica na kraju ne gledamo u ovoj ulozi, no čini se da je upravo Gaga bila idealan izbor za utjelovljenje snahe poznate modne obitelji.

Za razliku od Gage čijem pjevačkom talentu svjedoči cijeli svijet, glas Taylor-Joy čut ćemo po prvi puta. Budući da je njezin lik Sandie pjevačica u jednom londonskom klubu, svestranu glumica izvest će jedan od hitova šezdesetih - "Downtown" Petule Clark.

- Zvuk šezdesetih prvo je što me natjeralo da se zaljubim u glazbu, pa sam bila presretna kad me Edgar zamolio da to odradim - kazala je glumica.

Iako ima tek 25 godina, Taylor-Joy iza sebe ima nekoliko upečatljivih uloga. Posljednja u nizu jest uloga Emme u filmskoj adaptaciji istoimenog romana engleske spisateljice Jane Austen. Najširoj publici predstavila se kroz Netflixovu seriju „Damin gambit” i lik vješte Beth Harmon.

Pošto cijeli proces stvaranja ovoga filma prati fantastična glazbena pozadina, drukčije nije bilo ni pri izboru njegova naslova. Režiseru je ideju za sam naziv filma dao proslavljeni scenarist, redatelj i glumac Quentin Tarantino. Riječ je od pjesmi grupe Dave Dee, Dozy, Beaky, Mick & Tich iz 1988. koju je redateljica Allison Anders jednom prilikom pred Tarantinom nazvala „najboljom naslovnom glazbom za film koji nikad nije snimljen”.

Wrightov psihološki triler s elementima horora govori o mladoj djevojci Eloise koja uz talent za modni dizajn posjeduje i misteriozno šesto čulo pomoću kojeg se prebacuje u 1960-e. Ona ondje živi u tijelu Sandie – samouvjerene pjevačice u usponu. Elosie ubrzo u stvarnosti pokušava rekreirati Sandie, nakon čega uviđa da London 60-ih nije glamurozan kako djeluje na prvu. Suočava se s mračnom prošlosti fatalne londonske pjevačice koja se odražava na njezin život.

S obzirom na pažnju koju nakon dosadašnjih uspjeha uživa talentirana Anya Taylor-Joy, ne čudi da je oko „Posljednje noći u Sohu“ zavladalo toliko uzbuđenje. Uz to, nemamo često prilike gledati film koji je istovremeno šaren i glamurozan, s bogatom glazbenom podlogom, a opet dovoljno strašan da ga možemo nazvati hororom. „Posljednja noć u Sohu“ vodi nas kroz London pod svjetlima noći.

image
Parisa Taghizadeh/Focus Features

- Naša verzija Londona predstavlja tanku granicu između centra grada u kojem će se vaši snovi ostvariti i totalne noćne more iz koje je teško izaći – za Tatlier je izjavila Taylor-Joy.

Na uzbudljivo putovanje, i to ono trasama talijanske elite potkraj prošlog stoljeća, krećemo i s „Dinastijom Gucci“. Snimanje koje se odvijalo u romantičnoj Italiji, bilo je posebno emotivno za glavnu glumicu koja vuče talijanske korijene.

- Snimanje ovoga filma bilo mi je iskustvo života, jer sam svake minute svakoga dana mislila na svoje talijanske pretke i ono što su oni morali učiniti kako bih imala bolji život. Željela sam ih učiniti ponosnim i zato sam odlučila da glumim stvarnu ženu, a ne ideju o zlotvorki – kazala je Gaga u intervjuu za britanski Vogue.

Iščekivanje i ludnica oko filma „Dinastija Gucci“ započeli su još u proljeće, kada je internetom počela kružiti fotografija Lady Gage i Adama Drivera odjevenih kao par iz 80-ih koji uživa u skijanju.

image


Fabio Lovino

Mlada Patrizia, koju igra Lady Gaga je nakon ubojstva supruga pažnju plijenila odjevnim kombinacijama u sudnici, dok poznatoj pjevačici isto pođe za rukom svakim javnim pojavljivanjem. Njezino ime je kroz godine postalo sinonim za često neočekivana, no uvijek nepogrješiva modna izdanja, stoga veseli što ćemo ju gledati u filmu koji će neupitno biti modna rapsodija.

Istinita priča o intrigama unutar poznate obitelji zasigurno će oduševiti publiku. Postava filma je obećavajuća budući da je Scott skupio crème de la crème filmske industrije. Osim senzacionalne Lady Gage, uloge u nadolazećem hitu dobili su Adam Driver, Jared Leto, Jeremy Irons, Salma Hayek i Al Pacino – sve redom oskarovci.

image


Courtesy Of Metro Goldwyn Mayer

Provjereno kvalitetna ekipa, fatalan ženski lik, sjajne lokacije i kostimi koje ćemo poželjeti u svojim ormarima recept su za hit kojim se ovoga puta poslužio i Ridley Scott.

Ova dva naizgled različita filma postali su hitovi i prije dolaska u kina, jer ih odlikuju dvije žene koje medijsku pozornost plijene svojom posebnošću. Što drugo reći nego - požurite u kina!


Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji s tvrtkom Editus.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 19:05