Osigurali budućnost

AD Plastik ugovorio nove poslove vrijedne 14,4 milijuna €

Razvidno je kako naši kupci nastavljaju sa svojim razvojnim aktivnostima, a ujedno time potvrđujemo našu poziciju globalnog dobavljača, kaže Došen U drugom tromjesečju 2021. godine počet će se proizvoditi rukohvati za Peugeot 308 u pogonima u Srbiji
Ilustracija (Tvornica AD Plastik)
 Davor Pongracic / CROPIX

Solinska AD Plastik Grupa izvijestila je jučer o nekoliko novosklopljenih ugovora s proizvođačima automobila, koji bi se, kako stoji u njihovoj obavijesti objavljenoj na web stranici Zagrebačke burze, trebali realizirati idućih godina.

Na prvome mjestu istaknuta je ugovorena proizvodnja rukohvata za Peugeot 308 u njihovim pogonima u Srbiji. Početak proizvodnje planiran je u drugom tromjesečju 2021., a predviđeno trajanje projekta je devet godina.

Ujedno je ugovorena proizvodnja rukohvata s tvrtkom TOGG, prvim turskim proizvođačem automobila, za električno vozilo C-SUV.

Rukohvati će se, kao i za Peugeot, proizvoditi u Mladenovcu u Srbiji, a ukupna vrijednost posla iznosi 1,4 milijuna eura. Početak serijske proizvodnje planiran je u drugom tromjesečju 2023. s predviđenim trajanjem projekta od pet godina.

Proizvodnja aspektnih komada interijera za novo vozilo Alfa Romeo Tonale ugovorena s FCA Grupom odvijat će se u Hrvatskoj, a ukupna vrijednost je četiri milijuna eura. Početak serijske proizvodnje planiran je u prvom tromjesečju 2022. s predviđenim trajanjem projekta od osam godina.

Na kraju, u Rusiji su ugovoreni novi poslovi s VW Grupom i Alijansom Renault-Nissan-AvtoVAZ, ukupne vrijednosti 2,2 milijuna eura. Početak serijske proizvodnje dijela projekata planiran je tijekom 2021. s predviđenim trajanjem od tri i pol, odnosno šest godina. Za drugi dio projekata planiran je početak serijske proizvodnje u 2022. i s predviđenim trajanjem projekta od četiri godine.

- Ugovaranje novih poslova uvijek je dobra vijest, a u ovim okolnostima posebice. Razvidno je kako naši kupci nastavljaju sa svojim razvojnim aktivnostima i planovima, a ujedno time potvrđujemo našu poziciju na panelu globalnih dobavljača. Svojom smo kvalitetom i unapređenjima stekli status pouzdanog partnera, a novi poslovi garancija su našeg stabilnog poslovanja u budućnosti - kaže Marinko Došen, predsjednik Uprave AD Plastik Grupe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 23:04