Diverzifikacija portfelja

Adris grupa počinje ozbiljno investirati u zelenu energiju: Gradit ćemo jednu vjetroelektranu i pet sunčanih elektrana u Dalmaciji i zaleđu

Potpisan je ugovor s grupacijom ENCRO

Marko Remenar

 CROPIX

Nakon ulaganja u turizam, osiguranje i zdravu hranu, Adris grupa ozbiljno je krenula i s investicijama u zelenu energiju. Kako je objavljeno u utorak, Adris grupa i grupacija ENCRO potpisale su ugovor o zajedničkom ulaganju u obnovljive izvore energije.

Svaka tvrtka, pojašnjeno je, raspolagat će s 50 posto udjela u četiri projektna društva koja razvijaju šest projekata proizvodnje električne energije, jednu vjetroelektranu i pet sunčanih elektrana, ukupne priključne snage od 122,3 MW, odnosno 141,8 MW instalirane snage. Projekti su planom predviđeni, kako doznajemo, za Dalmaciju i njezino zaleđe. Prva proizvodnja iz sunčanih elektrana očekuje se krajem 2024., a iz vjetroelektrane početkom 2025.

- Uz daljnju diverzifikaciju Adrisovih ulaganja, ovim poslom osigurali smo samodostatnost i dugoročno zadovoljenje gotovo u potpunosti vlastitih potreba za energijom - istaknuo je predsjednik Uprave Adris grupe Marko Remenar, navodeći da će sami proizvoditi energiju iz održivih izvora dostatnu za opskrbu cijelog sustava.- Pitanje redovite opskrbe energijom po stabilnim i predvidljivim cijenama danas nije samo pitanje profitabilnosti nego i pitanje od strateškog značaja za Grupu - objasnio je Remenar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 00:29