silicijsko projektiranje

Apple ulaže više od milijardu eura u laboratorije u Njemačkoj, istraživat će nove granice 5G tehnologije

Kompanija je 2019. godine kupila Intelov odjel mobilnih modema i dodala mu laboratorije u okolici Muenchena, stvorivši svoj najveći razvojni centar u Europi
 Christof Stache/AFP

Američki tehnološki div Apple najavio je u srijedu da će u sljedeće tri godine u svoje istraživačke laboratorije u Njemačkoj uložiti više od milijardu eura.

Postojeći laboratoriji za istraživanje i razvoj na području Muenchena bit će prošireni i objedinjeni u Appleov Europski centar za silicijsko projektiranje.

"Silno sam uzbuđen zbog svega što će naši inženjerski timovi u Muenchenu otkriti: istraživat će nove granice 5G tehnologije i novu generaciju tehnologija koje će svijetu donijeti snagu, brzinu i povezanost", izjavio je šef Applea Tim Cook .

Kompanija je 2019. godine kupila Intelov odjel mobilnih modema i dodala mu laboratorije u okolici Muenchena, stvorivši svoj najveći razvojni centar u Europi, tumače.

Centar danas zapošljava gotovo 1500 inženjera iz 40 zemalja, a fokusira se na upravljanje energijom, objašnjavaju u Appleu. Otprilike polovina Appleovog globalnog tima u tom sektoru smještena je u Njemačkoj, ističu.

Tehnologija jamči primjerenu opskrbu energijom svakog dijela uređaja, u svakom trenutku. Appleovi stručnjaci u Muenchenu rade i na aplikacijskim procesorima, bežičnim tehnologijama i na drugim područjima.

Širenje područja poslovanja odražava Appleov odmak od oslanjanja na vanjske dobavljače procesorskih čipova prema projektiranju vlastitih poluvodiča, napominje dpa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 15:03