Samo jedan Europljanin

Avio Oscari: Qatar Airways svrgnuo Singapore Airlines s trona najboljeg avioprijevoznika

Skytrax World Airline svojevrsni je "Oscar" u zrakoplovnoj industriji, a katarska je aviokompanija kući odnijela ukupno tri nagrade
Qatar airways
 Profimedia, Zuma Press - Archives

Qatar Airways proglašen je najboljim avioprijevoznikom 2019. godine na dodjeli Skytrax World Airline nagrade, izvještava CNN.

Skytrax World Airline svojevrsni je "Oscar" u zrakoplovnoj industriji, a navedena je katarska aviokompanija kući odnijela ukupno tri nagrade – za najboljeg avioprijevoznika na svijetu, najboljeg u kategoriji poslovne klase, najboljeg na Bliskom istoku te za najbolja sjedala u poslovnom razredu zrakoplova.

Ovim proglašenjem, Qatar Airways svojoj kolekciji dodao je i peti 'Oscar' – prvu nagradu osvojili su 2011. godine, zatim 2012., a onda su se na tron vratili 2015. i 2017. godine.

Iza njega na listi najboljih našao se prošlogodišnji pobjednik Singapore Airlines, slijede ga ANA All Nippon Airways i Cathay Pacific Airways, dok je Emirates zasjeo tek na peto mjesto. Među deset najboljih na svijetu uvrstila se i Lufthansa kao jedina europska kompanija.

S druge strane, u kategoriji niskobudžetnih avioprijevoznika pobjedu je odnio azijski AirAsia. Na drugom mjestu našao se EasyJet, dok je Norwegian zasjeo na treće mjesto. Poznati irski Ryanair našao se tek na 9 mjestu ove ljestvice.

Na listi najboljih aviokompanija prve klase slika je nešto drugačija. Tu je pobjedu, drugu godinu za redom, odnio Singapore Airlines, dok se na drugo mjesto uvrstila europska Lufthansa, a na treće Air France.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 20:55