Suradnja s Warner Brosom

Batmobile iz Hrvatske u prvom danu prikupio više od 100.000 dolara

CircutMessov Batmobile u nekoliko sati premašio cilj na Kickstarteru s 250 kupaca i utrškom od četvrt milijuna kuna, a zatim ubrzao prodaju za tri puta i trenutačno je ovo druga najbržerastuća Kickstarter kampanja iz Hrvatske
Albert Gajšak
 Tomislav Kristo/Cropix

Najveći posao nekog hrvatskog startupa u Hollywoodu već je postigao filmski uspjeh. Pametan, "uradi sam" (DIY) automobil igračka CircuitMess Batmobile u prva je tri sata od početka kampanje na Kickstarteru već probio cilj od 15.000 dolara. Nova kampanja startupa Alberta Gajšaka time je postigla uspjeh, iako je do kraja kampanje ostalo 59 dana. No, nakon toga rast kampanje se ubrzao do tri puta.

U prvih nekoliko sati pametni Batmobile razvijen u Hrvatskoj kupilo je dosad 245 ljudi. Ukupni utržak dosegao je 34.110 dolara ili oko 225.000 kuna.

Sada, dan kasnije, CircuitMessov Batmobile naručila su 692 kupca za ukupno 103.022 dolara ili oko 670.000 kuna. Trenutačno je ovo druga najbržerastuća kampanja iz Hrvatske. Osječki startup Orqa je prije dvije godine u manje od 24 sata za svoj prvi proizvod Orqa FPV.One prikupio 227.553 dolara ili oko 1,5 milijuna kuna.

Karlovački startup CircuitMess s novim se proizvodom izravno natječe s danskim Legom, koji u svojoj ponudi također ima Batmobile. No, danska verzija nema nikakve napredne mogućnosti.

S druge strane, CircuitMessov Batmobile u sebi ima računalni vid, umjetnu inteligenciju, WiFI i mnoštvo druge tehnologije.

Albert Gajšak navodi da je osnovni cilj kampanje namjerno postavljen skromno na 15.000 dolara u 60 dana.

- Međutim, očekujem da cijeli projekt nadmaši naš prošli Kickstarter, odnosno obori naš rekord, te da CircuitMess Batmobile postane najveća Kickstarterova kampanja ne samo u Hrvatskoj nego i u regiji - kaže Gajšak.

Lani je, usred pandemije, CircuitMess uspješno zaključio kampanju za STEM box, prvu hardversku pretplatu razvijenu u Hrvatskoj. Riječ je prodaji niza DIY pametnih uređaja koji se kupuju po modelu pretplate.

Sama kampanja inicijalno je zaključena na 430.000 dolara i bilo je dvojbi je li ili nije pretekla kampanju hrvatskog startupa Orqe na Kickstarteru, koja je prikupila sličan iznos u eurima.

Međutim, CircuitMess je kampanju nastavio na Indiegogu i danas, sa 467.000 dolara utrška od prodaje STEM boxa, može samouvjereno navesti da ima najveću kampanju grupnog financiranja (crowdfundinga) iz Hrvatske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 11:26