Uspjeh

Bellabeatova pametna narukvica Ivy na popisu najboljih inovacija 2022. magazina TIME

Hrvatski startup prepoznat je u kategoriji wellness sa svojim proizvodom koji je spoj tehnologije i dizajna fokusiran na žene

Urska Sršen, suosnivačica Bellabeata

 Jl/

Nakon 20 mjeseci razvoja, lani u lipnju, Bellabeat je predstavio Ivy. Nova pametna narukvica hrvatskog startupa potom se pojavila i na američkom tržitu te se sada, nešto više od godinu dana kasnije, našla na popisu najvećih inovacija u ovog godini.

Magazin TIME objavio je popis najvećih inovacija za 2022. Bellabeatova Ivy pobjednica je u kategoriji wellness.

image

Time magazin s popisom najboljih inovacija u 2022 godini

Jl/

Urška Sršen, suosnivačica Bellabeata i voditeljica razvoja kaže da im je uvrštavanje na TIME-ov popis najboljih inovacija u 2022. veliko priznanje.

- To je izvanredno postignuće za Bellabeat i dokaz o kvaliteti proizvoda koji smo iznijeli na tržište. Bellabeat će uvijek biti spreman prilagođavati se potrebama naših klijentica i isto tako uvijek ćemo biti spremni pružiti im najbolji mogući proizvod za njihovo zdravlje - kaže Sršen.

Ulazak na TIME-ov popis interni je proces u toj medijskoj organizaciji. Magazin prikuplja nominacije svojih urednika i dopisnika iz cijelog SAD-a. Potom se prati originalnost, učinkovitost, utjecaj, ambicija, ali i da li su inovacije iz iskoristile napredak u brzo rastućim područjima poput električnih vozila, zelene energije i AI-a.

Ove godine na popisu se našlo dvjesto izuma od kojih je njih 50 posebno istaknuto.

Ivy prati dnevnu rutinu žena te nudi dublji uvid u njihovo zdravlje. Prati menstrualni ciklus, trudnoću pa čak i raspoloženje. Bellabeat ga je dizajnirao kao nakit tako da dolazi u šest boja, a uz fizičko zdravlje prati i ono mentalno.

U Bellabeatu navode da Ivy prati: dnevnu ocjenu spremnost, wellness rezultat, otkucaje srca i stanje kondicije, aktivni broj otkucaja srca, broj koraka, aktivnosti i aktivne minute, sagorijevanje kalorija, brzinu disanja, otkucaje srca u mirovanju, srčanju koherenciju, praćenje menstrualnog ciklusa i plodnosti, prati trudnoću te trajanje i kvalitetu sna. U mobilnoj aplikaciji su meditacije, treninzi, prehrambeni prijedlozi i brzi recepti.

image

Sandro Mur, suosnivač i izvršni direktor Bellabeata

Goran Mehkek/Cropix

Sandro Mur, suosnivač Bellabeata kaže da je TIME prepoznao i činjenicu da su odmah odgovorili na rastuću zabrinutost oko sigurnosti privatnih podataka koje ovakvi proizvodi prikupljaju.

- Kao odgovor tome dizajnirali smo posebno šifriranje privatnog ključa za zaštitu podataka svih naših korisnica. Ovo pokazuje da je Bellabeatova uzlazna putanja stabilna je od našeg lansiranja 2014., a uključivanje Ivyja na TIME-ov popis najboljih izuma 2022. značajna je prekretnica - zaključuje Mur.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 06:59