PREOKRET

Bivši članovi Uprave tužili Inu: Kažu da se u razlozima za opoziv implicira njihova odgovornost za štetu

Dalić, Dorić i Markotić svoja prava tražit će na sudu

Zgrada Ine

 Damir Krajac/Cropix

Bivši članovi uprave Ine tužili su tu kompaniju zbog otkazivanja ugovora nakon što je javnost doznala za plinsku aferu u kojoj je Ina oštećena za oko milijardu kuna, doznaje Novi list.

Iako su u Vladi su bili stava da je na direktorima četvrte razine glavna krivnja za to što je privatna tvrtka OMS kupovala plin po fiksnim cijenama i prodavala ga u energetskoj krizi po višestruko većim cijenama, inzistirali su na odlasku cijele uprave, i mađarskih i hrvatskih članova.

Članovi uprave koji su predstavljali MOL podnijeli su ostavke, a troje hrvatskih članova Niko Dalić, Barbara Dorić i Darko Markotić su smijenjeni jer prethodno nisu dali ostavke. Nadzorni odbor Ine javnost je izvijestio da to čine zbog kršenja Zakona o trgovačkim društvima, ali nisu otkrivali više detalja.

Prema informacijama koje je dobio Novi list oni su, što je bilo očekivano nakon smjena, odlučili tužiti Inu i to zato što se u razlozima za opoziv implicira njihova odgovornost za štetu nanesenu Ini.

Iz same Ine u Novi list još nije stigla službena potvrda ove informacije, kao ni toga što potražuju od Ine i je li možda jedan od zahtjeva poništavanje opoziva, što bi onda značilo i povratak na posao, a iz nacionalne naftne kompanije poručili su da nemaju komentara na objavljene informacije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 23:12