istupile 34 kompanije?

Branko Roglić o kulminaciji sukoba u HUP-u: ‘Tamo vlada kaotično stanje‘

Na pitanje znači li ova inicijativa na neki način i povezivanje s Udrugom Glas poduzetnika, Roglić kaže da s tom udrugom dijele slične probleme
Branko Roglić
 Ranko Suvar/Cropix

Branko Roglić, predsjednik Orbico Grupe, otkrio je da su inicijativu izlaska iz Hrvatske udruge poslodavaca pokrenuli Ante Vlahović i on prema Fortenova grupi.

„U ponedjeljak planiramo održati zajednički sastanak i osnivati inicijativni odbor, nakon kojega ćemo dati zajedničku izjavu za javnost. Razlog izlaska iz Hrvatske udruge poslodavaca je to što nismo zadovoljni načinom na koji se vodi HUP jer je unutar Udruge kaotično stanje. Osim toga, Hrvatska udruga poslodavaca je u odnosu na Udrugu Glas poduzetnika izgubila vjerodostojnost“, ističe Roglić.

Na pitanje znači li njihova inicijativa na neki način i povezivanje s Udrugom Glas poduzetnika, Roglić kaže da s tom udugom dijele slične probleme.

„To su isto poduzetnici, samo su nam donekle drugačiji interesi jer se u našem slučaju radi o velikim tvrtkama. Uglavnom, mi ćemo sa njima surađivati. Oko toga nema dileme“, naglasio je Branko Roglić koji nam je otkrio podatak da su iz članstva HUP-a istupile 34 komapanije. Iz Hrvatske udruge poslodavaca nisu potvrdili taj broj.

S druge pak strane, Dražen Oreščanin iz Udruge Glas poduzetnika kaže nam da UGP nije dosad imao formalnih kontakata o suradnji s nekon novom udrugom koju bi pokrenuli Roglić i ostali.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 14:43