Jadranska vrata

Butković potpisao ugovor: Više od pola milijarde kuna za razvoj riječke luke

Riječ je o ugovorima za izvođenje produbljenja morskog dna na terminalu Jadranska vrata te za radove na državnoj cesti 403
Luka Rijeka
 Tea Cimas / CROPIX

Ukupno 554 milijuna kuna vrijedni ugovori za razvoj riječke luke potpisani su u Rijeci, a u potpisivanju je sudjelovao ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

Riječ je o ugovorima za izvođenje produbljenja morskog dna na terminalu Jadranska vrata te za radove na državnoj cesti 403 od čvora Škurinje do luke Rijeka, a radovi se financiraju bespovratnim sredstvima Europske unije. Ugovor za cestu D 403 vrijedan je 456,36 milijuna kuna, a radi se o trasi duljine 2977 metara, sa 380 metara pristupne ceste koju čeka rekonstrukcija koja obuhvaća i tunel Podmurvice duljine 1,2 kilometra, vijadukt Piopi od 316 metara, vijadukt Mlaka od 144 metra i podvožnjak od 56 metara. Radovi na produbljenja morskog dna na terminalu Jadranska vrata vrijedni su ukupno 97,7 milijuna kuna. Butković je rekao da ovo potpisivanje nije predizborni trik.

- Da je bilo uloženih žalbi na odluku o odabiru, mi danas ne bismo bili ovdje, ali sutra ili prekosutra kad počne službena kampanja, više nećemo potpisivati - rekao je Butković te dodao da bi, kada bi se tako gledalo na stvari, on svaki dan bio u kampanji.

- Kad sam preuzeo dužnost ministra, bio je jedan ugovor o bespovratnim sredstvima, danas ih je više od 100 i moramo raditi i živjeti dalje normalno. Tu nema izbora - rekao je Butković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 18:50