STAVLJAJU SE NA RASPOLAGANJE

Čazmatrans, Arriva i drugi domaći prijevoznici spremni pomoći izbjeglicama iz Ukrajine

"Želimo dati naš doprinos u ljudstvu i vozilima jer je to naša odgovornost"

Arhivska fotografija

 Cropix

Najveći domaći prijevoznici, Arriva i Čazmatrans, kao i drugi prijevoznici okupljeni u Udrugu hrvatskih autobusnih javnolinijskih prijevoznika (UHAJLP), priopćili su u nedjelju kako su slijedom strašnih ratnih zbivanja u Ukrajini te povećanom broju dolazaka prognanika i izbjeglica iz ratnog područja, spremni dio svoje vozne flote staviti na raspolaganje Vladi Republike Hrvatske, civilnom stožeru i hrvatskom Civilnom križu s ciljem pružanja što kvalitetnije i brže pomoći.

- Želimo dati naš doprinos u ljudstvu i vozilima jer je to naša odgovornost, ali i jedini način na koji se može organizirano i učinkovito prevesti izbjeglice s ukrajinske granice na za to predviđene lokacije u Hrvatskoj. Brojne su županije objavile kako već imaju pripremljene kapacitete za smještaj stotina stradalih. Stoga ih pozivamo da nam se, u koordinaciji s civilnim stožerom, jave kako bismo mogli prevesti veći broj izbjeglica na lokacije koje su predvidjeli. Isto tako, Vladi RH stojimo na raspolaganju za sve ostalo što je potrebno u rješavanju ove krize - istaknuo je Dražen Divjak, generalni direktor Arrive u Hrvatskoj, ispred Udruge hrvatskih autobusnih javnolinijskih prijevoznika.

Udruga UHAJLP okuplja velike i male domaće privatne tvrtke koji čine domaći prijevoznički sustav s ogromnim kapacitetima, tisućama autobusa i preko 8000 radnika. Riječ je, ističu u Udruzi, o sustavu koji ima stratešku važnost za Republiku Hrvatsku i koji bi teško opstao tijekom pandemije da ga Vlada svojim mjerama zadnje dvije godine nije sačuvala. Dodaju kako su prijevoznici partneri i velikom dijelu lokalne i regionalne samouprave te su sad, poručuju, spremni vratiti zajednici u kojoj funkcioniraju i posluju kroz pomoć u rješavanju barem dijela izbjegličke krize u kojoj se našla Ukrajina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 15:59