ugradnja dekorativnog betona

CEMEX obnovio dvorište srednje škole u Kaštelima

Razvoj projekata koji doprinose urbanom razvoju dio su partnerske suradnje CEMEX-a Hrvatska i Grada Kaštela

CEMEX Hrvatska obnovio je dvorište Srednje škole Braća Radić u Kaštel Novom jer je južno dvorište zgrade u kojoj je smještena kaštelanska gimnazija bilo je u lošem stanju, s neravninama u kojima se za kišnih dana nakupljala voda. CEMEX je stoga za obnovu dvorišta donirao svoj dekorativni beton CoolirCUSTOM, ali i volonterske sate svojih stručnjaka koji su isplanirali i rukovodili pripremom samog projekta te ugradnjom i završnom obradom dekorativnog betona. Uređena je površina od oko 200 kvadratnih metara prostora, a ukupna vrijednost doniranog materijala i radova iznosi oko 60.000 kuna. Sve pripremne i zemljane radove, kao i polaganje potrebnih instalacija prije ugradnje dekorativnog betona osigurao je Grad Kaštela. Razvoj projekata koji doprinose urbanom razvoju dio su partnerske suradnje CEMEX-a Hrvatska i Grada Kaštela. Samo ove godine već je izgrađeno novo autobusno stajalište u Kaštel Sućurcu, a u tijeku je i veliki projekt izgradnje reciklažnog dvorišta za građevni otpad, prvog takvog u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

„Jako smo zahvalni CEMEX-u na trudu, vremenu i sredstvima koja je uložio u obnovu ovog prostora. Njegovi savjetnici su osigurali da pripremni i zemljani radovi budu napravljeni u skladu s potrebama tehnologije ugradnje dekorativnog betona. Preuzeli su potom cijeli proces, pripremili i organizirali sve sudionike u gradnji i na koncu nam osigurali ugodan prostor u kojem će se naši učenici moći družiti i nakon što izazovi pandemije prođu. Na nama je samo da im izrazimo zahvalnost što su nam pomogli u uređenju jednako kao i Gradu Kaštelima koji je preuzeo brigu da pripremni radovi u koordinaciji sa stručnjacima CEMEX-a budu izvršeni. Također se nadam i budućoj suradnji naše škole i tvrtke CEMEX na nekim drugim projektima“, izjavila je Marija Kezele, ravnateljica srednje škole „Braća Radić“.

„Veseli nas pomoći tamo gdje smo stručni i gdje će kvaliteta i estetska vrijednost naših proizvoda donijeti najveću korist. Obnovljeno dvorište sada ne samo da je funkcionalnije za učenike i nastavnike, već doprinosi i ljepoti koju stara zgrada kaštelanske gimnazije daje ovom urbanom prostoru“, rekao je Kajo Ferić, koordinator razvoja proizvoda, građevinskih rješenja i betonskih kolnika CEMEX-a Hrvatska.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 16:52