Repovi sukcesije

CERP zaradio 4,2 milijuna kuna prodajom dionica Alta banke

Alta banka pravni je slijednik Jubmes banke, imovina koje je bila predmet Sporazuma o sukcesiji bivše Jugoslavije
 Alta Banka

Državni Centar za restrukturiranje i prodaju (CERP) postao je vlasnik 5,3 posto dionica beogradske Alta banke, objavila je Beogradska burza, navodeći da je riječ o provedbi Sporazuma o sukcesiji bivše Jugoslavije.

Alta banka pravni je slijednik Jubmes banke, imovina koje je bila predmet Sporazuma o sukcesiji bivše Jugoslavije potpisanog u Beču u lipnju 2001., s time da je neposredni sporazum o podjeli dionica Jubmesa između država sljednica bivših jugoslavenskih republika postignut 2006. godine.

Iako je Jubmes banka, čije je puno ime bilo Jugoslavenska banka za ekonomsku suradnju, još i prije bečkog sporazuma o sukcesiji izvršila pretvorbu u poslovnu banku, a u siječnju prošle godine promijenila i ime, no ostala je obveza na temelju sukcesije bivše SFRJ. Upravno vijeće CERP-a već je donijelo odluku da se dionice Alta banke prodaju tvrtki Alta pay group sa sjedištem u Zemunu za 4,2 milijuna kuna. U toj transakciji prodaju se 15.362 dionice banke po cijeni od 36 eura za dionici. Centar je zadužio brokersko društvo M&V Investments da provede prodaju dionica Alta banke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 16:08