Menadžer godine 2020.

CROMA nagradila najbolje menadžere: ‘Vi potičete kvalitetu i inovacije u svojem okruženju‘

U kategoriji velikih poduzeća nagrada je pripala predsjednici uprave Wiener osiguranja Jasminki Horvat Martinović
Jasminka Horvat Martinović

Hrvatsko udruženje menadžera i poduzetnika CROMA dodijelilo je u petak godišnje nagrade Menadžer godine 2020., a u kategoriji velikih poduzeća ta je nagrada pripala predsjednici uprave Wiener osiguranja Jasminki Horvat Martinović.

Mario Opačak iz Vallianta i Tomislav Opačak iz Prostorie, koja se bavi industrijom namještaja, pobjednici u kategoriji srednjih poduzeća.

Silvia Celjak iz Ethereala menadžer je godine u kategoriji malih poduzeća, a nagradu je dobila zbog osobnog doprinosa razvoju hrvatskog gospodarstva na području revitalizacije tekstilne industrije.

Jelena Šurbek iz Mini mljekare Veronika najbolja je mlada menadžerica, a predsjednik Uprave jalžabetske tvrtke Press Glass Igor Vlahović najbolji je u kategoriji inozemnih poduzeća. Press Glass je vodeća tvrtka za preradu stakla na području graditeljstva u Hrvatskoj.

Vlasnica obiteljske tvrtke Fanon Snježana Fanon, koja se bavi proizvodnjom stočne hrane, dobitnica je nagrade "poduzetnik godine", isto kao i Martin Evačić, direktor Narodnog trgovačkog lanca (NTL).

Projekt-menadžer godine je Denis Peloza iz tvrtke Auto SL91, koji je uz ostalo izradio projekt "Autoškola za sve", pod radnim nazivom "Invalid Plus", koji se odnosi na podučavanje vožnji osoba s invaliditetom.

Darinku Bagi nagrada za životno djelo

Dugogodišnji predsjednik Udruge hrvatski izvoznici i također bivši dugogodišnji čelni čovjek Končar elektroindustrije Darinko Bago, dobio je nagradu za životno djelo. Bago je tu nagradu zavrijedio zbog osobnog doprinosa razvoju hrvatskog gospodarstva, posebno u području izvozno orijentirane industrije.

Predsjednik CROMA-e Tihomir Premužak izvijestio je da su za ovu godinu za izbor menadžera godine pristigle 83 nominacije, te da je žiri proveo tri kruga ocjenjivanja. Iza svih nagrada, kazao je, stoje brojke i rezultati no to nije bio jedini parametar, već se gledala cjelokupna karijera, životopis i osobnost nagrađenih.

Istaknuo je da su poduzetnici ove teške godine pokazali dodatnu vitalnost, snagu, snalažljivost i kakvoću upravljanja. Tvrtke koje vode nagrađeni imaju više od 2.600 djelatnika, a samo je ove godine u njima otvoreno 208 novih radnih mjesta. Prosječna neto plaća u tim tvrtkama je 6.500 kuna.

"Vi potičete kvalitetu i inovacije u svojem okruženju i društveno ste odgovorni, što je kruna vašeg poslovanja", rekao je Premužak nagrađenima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 03:56