AKVIZICIJA

CVC Fund VII kupio tri turske marine za D-Marin

Tvrtka u svom portfelju sada ima ukupno 14 marina – u Turskoj, Grčkoj, Hrvatskoj, Ujedinjenim Arapskim Emiratima i Crnoj Gori

Tvrtka CVC Capital Partners danas je objavila kako je fond CVC Fund VII preuzeo tri marine Dogus grupe koje su poslovale u sklopu D-Marin grupe. Spomenute marine nisu bile dio siječanjske akvizicije, nakon koje je fond postao vlasnik D-Marin marina u Grčkoj i Hrvatskoj. Tvrtka tako u svom portfelju sada ima ukupno 14 marina – u Turskoj, Grčkoj, Hrvatskoj, Ujedinjenim Arapskim Emiratima i Crnoj Gori.

- Usredotočeni smo na stvaranje vodeće svjetske tvrtke za upravljanje premium marinama kroz poticanje organskog rasta i daljnje akvizicije. Naše je poslovanje pokazalo svoju otpornost i iskoristilo rast prodaje plovila i nautičkog turizma u regijama u kojima poslujemo - istaknuo je István Szőke, partner u tvrtki CVC Capital Partners.

Steven Rudnitsky, predsjednik i privremeni glavni izvršni direktor tvrtke D-Marin, istaknuo je kako je tvrtka uvela postrožene sigurnosne protokole kako bi svoje klijente i zaposlenike zaštitila od bolesti COVID-19.

- Naši su klijenti otkrili kako usprkos pandemiji jedrenje može biti siguran oblik rekreacije, pa uživaju posjećujući naše predivne destinacije - kazao je Rudnitsky .

Spomenute turske marine jesu Didim s 576 vezova u moru te 600 na kopnu; Gocek, s 380 vezova u moru te 150 na kopnu te Turgutreis, koja ima 550 vezova u moru 150 na kopnu.

D-Marin upravlja poslovanjem 14 marina smještenih u Hrvatskoj, Crnoj Gori, Grčkoj, Turskoj i Ujedinjenim Arapskim Emiratima s ukupno 7438 vezova u moru te suhim vezom ukupnog kapaciteta za 2025 plovila.

Tri hrvatske marine dio su grupe D-Marin: Mandalina u Šibeniku te Dalmacija i Borik na zadarskom području.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 18:00