Financijsko restrukturiranje

Dalekovod nudi na upis ulagačima do 41 milijun novih dionica

Prvi krug trajat će od 19. do 23. srpnja, pri čemu pravo upisa imaju postojeći dioničari. Drugi krug bit će od 22. do 23. srpnja, a pravo upisa imat će svi zainteresirani
 Vlado Kos/cropix

Dalekovod je u petak objavio javni poziv ulagačima na upis novih dionica u prvom i drugom krugu, kojim planira prikupiti najmanje 150, a najviše 410 milijuna kuna radi namirenja dugova prema vjerovnicima iz predstečajne nagodbe sklopljene krajem siječnja 2014., dok bi se eventualni ostatak koristio za financiranje tekućeg poslovanja.

Prvi krug trajat će pet dana, od 19. do 23. srpnja, a bit će ponuđeno na upis najviše 41 milijun novih dionica, nominalne vrijednosti deset kuna, pri čemu pravo upisa imaju postojeći dioničari.

Drugi krug upisa trajat će od 22. do 23. srpnja, a pravo upisa imat će svi zainteresirani. Izdanje novih dionica smatrat će se uspješnim ako se upiše i uplati najmanje 15 milijuna dionica.

Ne bude li to izdanje uspješno, raspisat će se treći krug ponude u kojem će pravo na upis imati društvo Construction Line sa sjedištem na Malti, i to ulogom u pravima, odnosno unosom tražbina vrijednih 150 milijuna kuna. Tvrtka Construction Line vlasnički je povezana s ENNA grupom, odnosno PPD-om Pavla Vujnovca.

Raspisivanje javnih poziva za upis novih dionica sukladno je odlukama glavne skupštine Dalekovoda održane krajem lipnja. Na toj skupštini dioničari su odlučili da se lanjski gubitak od deset milijuna kuna pokrije iz dobiti koja se planira realizirati u budućim razdobljima te donijeli odluke prvo o smanjenju, te odmah potom i povećanju temeljnog kapitala kako bi se pokrili i prijašnji gubici kompanije.

Početkom veljače Dalekovod je objavio javni poziv na iskaz interesa za sudjelovanje u financijskom restrukturiranju kompanije. Tada su, kako je objavljeno iz Dalekovoda, "zaprimili dva iskaza interesa, od kojih je samo jedan rezultirao konkretnom ponudom, i to zajedničkom uvjetovanom ponudom društava Construction Line i Končar Elektroindustrija, koji su iskazali interes da sudjeluju u financijskom restrukturiranju društva kroz ulaganje u temeljni kapital društva, podložno uvjetima navedenim u ponudi".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 15:24