FINA SVOTA

Dao zadatak ChatGPT-u: Imaš sto dolara, tvoj je cilj što više novca u što kraćem vremenu. Evo koliko je zaradio

Plan za razvoj tvrtke sastojao se od četiri koraka koja je uspio realizirati u samo jednom danu

Iustrativna fotografija

ChatGPT ne samo da štedi vrijeme nego može donijeti i pravu zaradu. Pokazao je to na svom primjeru Jackson Greathouse Fall, dizajner brenda i pisac, koji je ovom popularnom chatbotu zadao izazov. "Imaš sto dolara, a tvoj je cilj pretvoriti ih u što više novca u što kraćem vremenu, a da pritom ne učiniš ništa protuzakonito", glasila je njegova poruka.

Nakon nekoliko potpitanja nastala je ideja o pokretanju tvrtke Green Gadget Guru koja nudi "zelene" proizvode i savjete koji ljudima mogu pomoći da žive održivije. Prema Greathouse Fallovu tweetu, tvrtka je trenutno procijenjena na 25.000 dolara, piše Business Insider.

Umjetna inteligencija nije mu pomogla samo smisliti ideju nego i izraditi web stranicu profesionalnog izgleda i njezin logotip.

Zasad na stranici nema stvarnih proizvoda koji se mogu kupiti, ali je Greathouse Fall poručio kako je otvoren za prodaju proizvoda uz proviziju ili proizvodnju vlastitih. Ovisno o savjetu ChatGPT-a.

Plan umjetne inteligencije za razvoj tvrtke sastojao se od četiri koraka koja je uspio realizirati u samo jednom danu.

Prvi savjet - kupnja domene za web stranicu za oko 10 dolara i hosting od pet dolara mjesečno, a za sadržaj mu je chatbot sugerirao da se usredotoči na "profitabilnu nišu s malo konkurencije". Neki od primjera bile su posebne kuhinjske naprave i jedinstvene potrepštine za kućne ljubimce, no Greathouse Fall se odlučio za eko-proizvode. Iako je ChatGPT predložio da naziv domene bude EcoFriendlyFinds.com, njezina je cijena bila 848 dolara, pa je pobijedio naziv GreenGadgetsGuru.com (za 8,16 dolara). Dodatnih 29 dolara otišlo je na hosting.

Treći savjet chatbota bio je da društvene mreže iskoristi za dijeljenje članaka i recenzija proizvoda kako bi više angažirao potencijalne kupce i povećao promet na web stranici. AI generator slika DALL-E 2 pomogao je pri izradi logotipa stranice, a Greathouse Fall doradio ga je pomoću programa za ilustracije. ChatGPT je zatim napisao prvi tekst "Deset ekološki prihvatljivih kuhinjskih naprava". Za preostali novac savjetovao je da se uloži u oglase na Facebooku i Instagramu. Posljednji korak bila je optimizacija za tražilice kako bi se pomoću tehnika SEO povećao promet na stranici. Greathouse Fall tvrdi da je tako već prvog dana osigurao 500 dolara investicija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 12:04