MBA Croatia Awards

Dodijeljena tradicionalna priznanja liderima i stručnjacima zaslužnima za stvaranje boljeg i naprednijeg društva

Posebno je zanimanje izazvalo predavanje Korada Korlevića, futurista i astronoma, u kojem je upozorio na izazove koji nas očekuju u budućnosti
Mihael Furjan

Udruga MBA Croatia tradicionalno je krajem godine dodijelila svoja priznanja liderima i stručnjacima koje su članovi udruge prepoznali zbog njihovog iznimnog doprinosa u stvaranju boljeg i naprednog društva.

Ove je godine, zbog iznimnih okolnosti, dodjela nagrada održana putem streaminga uživo za sve članove udruge.

Na svečanosti MBA Croatia Awards održanoj u petak u Zagrebu dodijelila je nagradu u kategoriji najboljeg managera/managerice Jasminki Horvat Martinović, predsjednici uprave tvrtke Wiener osiguranje, a Tani Zimmermann, suosnivačici i direktorici portala bazzar.hr nagradu za poslovnu ženu 2020. godine. Nagrade su u ime udruge uručili članica i član predsjedništva udruge MBA Croatia, Stephanie Trpkov iz Svjetske banke te Ivan Kurtović, predsjednik uprave InterCapitala. Tana Zimmermann i Jasminka Horvat Martinović zahvalile su struci na primljenim priznanjima, priopćeno je iz Udruge MBA Croatia.

image
Jasminka Horvat Martinović

- Priznanja koja dodjeljuje udruga MBA Croatia priznanja su koje daju naši članovi. Izborom kandidata i dodjelom nagrada nastojimo dati poticaj svima koji su učinili nešto dobro u kategorijama za koje nagrade dodjeljujemo. Tvrtka Wiener osiguranje ostvarila je značajan rast u ovim izazovnim vremenima. Upravljanje rastom inače, a pogotovo u krizi izrazito je zahtjevan managerski posao te je stoga nagrada za najbolju managericu otišla upravo Jasminki Horvat Martinović - pojasnio je Krešimir Profaca, predsjednik udruge MBA Croatia.

Promicanje raznolikosti, uz izvrsnost, etičnost i odgovornost, jedna od glavnih vrijednosti udruge MBA Croatia. Ognjen Bagatin, zamjenik predsjednika udruge, zbog toga je izrazio zadovoljstvo da čak 40 posto članova udruge trenutačno čine žene. Ta udruga okuplja poslovne ljude s diplomom MBA-a te druge lidere koji promoviraju vrijednosti udruge. Njezina je misija, naglasio je Bagatin, nadahnjivati u stvaranju boljeg i naprednog društva.

Članovi MBA Croatia izabrali su gospodina Mihaela Furjana, predsjednika uprave Plive Hrvatska, za najboljeg predavača u 2020. godini.

- Jedna od najvažnijih aktivnosti udruge MBA Croatia je prijenos i širenje znanja, a to radimo kroz svoja predavanja koja imamo minimalno 10 puta godišnje. Zato je nagrada za najboljeg predavača izrazito važna i ponosni smo da smo je mogli dodijeliti predsjedniku uprave Plive Hrvatska, Mihaelu Furjanu - izjavio je Marko Ćosić, član predsjedništva udruge MBA Croatia.

MBA Croatia nagrada za društveni doprinos 2020. godine ide u ruke Mladenke Majerić, donedavnoj voditeljici udruge Crveni nosovi.

image
Mladenka Majerić

- Udruga Crveni nosovi pomoću humora i životne radosti pruža psihosocijalnu podršku ljudima koji su bolesni, nemoćni i pate, a prvenstveno djeci na liječenju u bolnicama. Zato su članovi izabrali upravo Mladenku Majerić za nagradu za društveni doprinos - rekao je Matija Žulj, član predsjedništva udruge MBA Croatia.

image
Stjepan Orešković

Nagradu za povezivanje znanosti i poslovanja dobio je Stjepan Orešković, redoviti profesor u trajnom zvanju Medicinskog fakulta u Zagrebu i većinski suvlasnik M+ grupe.

- MBA Croatia dodjeljuje ovu nagradu Stjepanu Oreškoviću zbog njegovog kontinuiranog djelovanja kao istraživač i profesor na nizu svjetski poznatih sveučilišta te kao menadžeru velikih privatnih kompanija, međunarodnih projekata i akademskih institucija povezuje znanost i poslovanje - pojasnio je Ognjen Bagatin, zamjenik predsjednika udruge MBA Croatia.

MBA Croatia dobitnicima je dodijelila unikatne nagrade, statue koje predstavljaju logo udruge, a iste su unikatno umjetničko djelo Amelo designa.

image
Korado Korlević, futurist i astronom

Kako bi uspješni hrvatski poslovni ljudi i poduzetnici dobili uvid što nas čeka u budućnosti te što možemo učiniti u suočavanju s izazovima koji dolaze, predavanje je u sklopu dodjele nagrade održao Korado Korlević, futurist i astronom.

- Motivirati, odgajati i podupirati mlade, da izraze svoju darovitost, da “izrastu” u eksperte, edukatore i lidere, da oni stvaraju svijet koji dolazi - kazao je Korado Korlević pojašnjavajući što nam je činiti u budućnosti da napravimo i ostavimo bolji svijet, istaknuto je u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 17:56