DIO PROBLEMA RIJEŠEN

Dormeo, Delimano i Kosmodisk imaju novog vlasnika: ‘Zbog rata u Ukrajini izgubili smo veliko tržište...‘

Novo strateško partnerstvo je rješenje za probleme s kojima se kompanija suočava
 Dragan Matic/Cropix

Studio Moderna, koji je široj javnosti bio najpoznatiji po brendovima Dormeo, Delimano i Kosmodisk, nakon nedavne prodaje dijela svojih robnih marki sada je prodao i maloprodaju. Vlasnik tvrtke Sandi Češko potvrdio je za slovenski Finance da je kupac njemačka trgovina madracima "Matratzen Concord" koja je u vlasništvu kineskog biznismena koji je prije bio dobavljač Studija. Dio koji je njemačka tvrtka sada otkupila predstavlja oko četvrtinu dosadašnjih prihoda, a Češko je rekao da su zaposlenici Studija Moderna danas primili plaće za svibanj te dane planiraju odgodu isplate lipanjskih plaća.

Sredinom svibnja su brendovi Dormeo, Delimano, Rovus i Top Shop prodani švicarskoj tvrtki poduzetnika Darka Horvata. Za ostatak Studija Moderna traže se rješenja, dijelovi se restrukturiraju, a više od toga Češko nije želio otkriti. Za "Blic Biznis" je samo komentirao da je novo strateško partnerstvo rješenje za probleme s kojima se kompanija suočava.

- Zbog rusko-ukrajinskog rata izgubili smo treće najveće tržište, uništeno nam je skladište robe u Ukrajini nakon bombardiranja, a sankcije su imale još veće posljedice na poslovanje, zbog čega smo morali zatvoriti tvrtku u Rusiji koja je bila naše najveće tržište, ali i vratiti cijeli dug VTB banci - objasnio je Češko. Unatoč tome, Ukrajina i dalje radi i ima 100 zaposlenih. Objasnio je koji su planovi za dalje.

- Naša strategija je u novom strateškom partnerstvu koje će ponovno pokrenuti rast Studija Moderna. Ovdje želim naglasiti da je Srbija vrlo važno tržište u našem sustavu i kao takva, s velikim doprinosom koji daje, dio je našeg strateškog rješenja - zaključio je Češko.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. ožujak 2024 06:10