nakon 10 godina

Dovršava se jedna od najmodernijih i najopremljenijih škola u državi

Naša politika ulaganja u školstvo prati zahtjeva tržišta rada. Nedostaju nam medicinski kadrovi svih profila i ovako mislimo u budućnosti rješavati ovaj problem, kazao je istarski župan Fabrizio Radin
 Goran Sebelic/Cropix

Za nekoliko mjeseci konačno će nakon deset godina učenici pulske medicinske škole ući u svoju novu „pametnu“ školu. Dočekat će ih pametne ploče, zubotehnički i biokemijski laboratorij, specijalizirane učionice za kemiju i biologiju. Nova škola ima i centralni upravljački sustav za sve energente te rasvjetu s kojim se može upravljati i mobitelom, dvanaest učionica, osam strukovnih kabineta, polivalentnu dvoranu, te profesionalnu kuhinju i blagovaonicu koja će pružiti organizirani kuhani obrok za srednjoškolce.

Medicinari su to itekako konačno zaslužili nakon što su još 2010. izašli iz nekadašnje škole koja je potom 2012. srušena jer je bila neuvjetna, pa od tada su im učinioce u zgradi bivše kirurgije stare Opće bolnice i u Pučkom otvorenom učilištu. Nova škola moći će primiti do 450 učenika, a trenutačno ih je 350. Sada se privode kraju radovi na novoj modernoj školi 21. stoljeća koja je niknula na prostoru stare škole u Puli, a vrijedna je 52 milijuna kuna. Danas su ju obišli istarski župan Fabrizio Radin i pulski gradonačelnik Boris Miletić. Radovi na ovoj velikoj javnoj investiciji nisu stali ni dana usprkos korona krizi te poteškoćama u nabavci materijala, opreme, ali i problemom s radnom snagom. Zbog toga će završetak građevinskih radova nešto malo kasniti, ali je predviđeno za proljeće.

image
Goran Sebelic/Cropix

- Oko 75 posto građevinskih radova je gotovo. Očekujemo da će taj dio biti gotov tijekom proljeća ove godine. Nakon toga slijedi faza opremanja i vjerujem da usprkos svemu vidimo kraj ove investicije. Naša politika ulaganja u školstvo prati zahtjeva tržišta rada. Nedostaju nam medicinski kadrovi svih profila i ovako mislimo u budućnosti rješavati ovaj problem, kazao je istarski župan Fabrizio Radin koji vjeruje da će se već iduće školske godine popuniti kapaciteti škole. Tim više što se dovršava nova Opća bolnica Pula koja se nalazi preko puta škole.

Miletić je dodao kako je riječ o jednoj od najmodernijih i najopremljenijih škola u državi.

- Ako netko razmišlja iduće godine upisati medicinsku školu, sada je vrijeme da se za to odluči. Tim više što će u Općoj bolnici Pula imati osiguran radno mjesto, kazao je Miletić i dodao da se trenutno u Puli ulaže i u Centar izvrsnosti ugostiteljske škole, ali i u novi studentski kampus te studentski dom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 14:56