Pad kriptotržišta

Druga najpopularnija kriptovaluta u padu, cijelo tržište smanjilo se za 640 mlrd. dolara

Kriptotržište se strmoglavilo i doseglo novu najnižu razinu u proteklih 10 mjeseci
Ilustracija
 Profimedia, Alamy

Kripto-tržište se strmoglavilo i doseglo novu najnižu razinu u proteklih 10 mjeseci nakon pada druge najpopularnije kriptovalute Ethera i zabrane trgovanja dvjema vrijednosnicama povezanim s digitalnom imovinom, piše Bloomberg.

Ether je pao za 8,9 posto, dok je tržišna kapitalizacija kriptovaluta, bilježena na CoinMarketCap.com, pala na 197 milijardi dolara, što je 640 milijardi dolara manje od vrijednosti iz siječnja kada je bila na vrhuncu.

Vrijednost kriptovaluta padala je proteklih pet tjedana uslijed zabrinutosti zbog sporog prihvaćanja koncepta digitalne imovine među velikim ulagačima. Uz to, ta je briga pojačana tijekom vikenda kada je Američka komisija za sigurnost i razmjenu trenutno zabranila trgovanje dvama vrijednosnim papirima vezanim uz kriptovalute.

- Trenutna suspenzija ovih proizvoda dovela je do automatske reakcije, no zapravo je riječ o još jednoj prepreci koje će tržište prijeći – smatra Ryan Rabaglia, direktor trgovanja u kompaniji OSL koja se bavi trgovanjem kriptovaluta.

Ipak, treba imati na umu da je Ether posljednjih mjeseci tonuo brže od Bitcoina zahvaljujući vjerovanju da tvrtke sve više bježe od druge najpopularnije kriptovalute.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 13:32