prodajni boom

Ekspanzija rezervacija: usprkos sumnjama, najdraži gosti ni ove sezone neće zaobići Jadran

Neki od razloga što Nijemci i dalje preferiraju Hrvatsku kao odmor destinaciju je blizina, izolirani smještaj, imenovanje jadranske obale od strane pojedinih njemačkih subjekata najpoželjnijom destinacijom za odmor u 2021. godini...
 Tonci Plazibat/Cropix

Iako su ranije najave s njemačkog tržišta uzrokovane epidemiološkom situacijom u toj zemlji budile sumnju u interes Nijemaca za odmorom na Jadranu tijkom ljetne sezone, čini se da ćemo i ovog ljeta - prema prodajnim rezultatima Croatia Luxury Renta - goste s ovog tržišta ugostiti u velikom broju. Prema anketnim odgovorima, neki od razloga što Nijemci i dalje preferiraju Hrvatsku kao odmor destinaciju je blizina, izolirani smještaj, imenovanje jadranske obale od strane pojedinih njemačkih subjekata najpoželjnijom destinacijom za odmor u 2021. godini...

Nakon što su ranije zbog popuštanja mjera u Austriji, Švicarskoj, Poljskoj, Češkoj i Slovačkoj gosti iz tih zemalja pojačano bukirali smještaj na Jadranu, ovih se dana događa svojevrstan prodajni boom i s tržišta Njemačke.

Kao posljedica poboljšanja epidemiološke situacije u Njemačkoj, Nijemci su tijekom posljednjih sedam dana značajno podigli broj rezervacija smještajnih kapaciteta putem službene stranice CLR-a. Iz agencije najavljuju kako u narednim tjednima očekuju dodatnu ekspanziju rezervacija.

Nijemci su dugi niz godina najbrojnija skupina gostiju u Hrvatskoj, kako u kontekstu CLR-a, tako i općenito. Najveći broj rezervacija i upita tradicionalno dolazi iz Bavarske odakle dolazi trećina njemačkih gostiju. Na temelju iskazanog interesa, najveća potražnja vlada za smještajem na odredištima diljem Istre, što je i logično budući će i ovog ljeta Nijemci uglavnom putovati vlastitim automobilima. Turisti iz Njemačke su prošle sezone ostvarili najveći broj noćenja putem CLR-a, i ako je suditi prema trenutnim pokazateljima, za očekivati je da bi tijekom ove sezone broj posjetitelja koji će doći u Hrvatsku iz Njemačke trebao porasti za otprilike 4 do 7% u odnosu na proteklu godinu.

Prema aktualnim prodajnim pokazateljima, u narednim tjednima se očekuje dodatno jačanje interesa iz zemalja Beneluksa koje još nisu snažnije krenule s bookingom. U CLR-u vjeruju kako će početkom lipnja i ta tržišta značajno porasti u ukupnom udjelu rezervacija s pojedinih tržišta.

Kako tumači čelni čovjek CLR-a Josip Stulić, uz povratak već etabliranih gostiju s ranije navedenih tržišta, posebno raduje broj rezervacija slovenskih i srpskih gostiju koji su krenuli s snažnim bukingom još početkom svibnja. Unatoč revitaliziranju i povratku određenog broja gostiju s tržišta SAD-a i Kanade, preostala daleka tržišta se nisu prodajno aktivirala pa je za očekivati da prekomorska tržišta u 2021. godini neće imati većeg utjecaja na ostvarenje ukupnog turističkog rezultata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 08:22