FANTASTIČNE BROJKE

Globalna financijska aplikacija samo u Hrvatskoj ima 360 tisuća korisnika: Zagreb im je jedan od top gradova u regiji

Koristi se za svakodnevno slanje i primanje novca, plaćanje, dijeljenje, štednju...

Revolut kartica

 Revolut/

Revolut, globalna financijska superaplikacija, dostigla je 10 milijuna korisnika privatnih računa u srednjoj i istočnoj Europi, a samo u manje od godinu dana privukli su 2,5 milijuna novih. Pomoću nje se mjesečno izvrši 138 milijuna transakcija mjesečno, što je 67 posto više od prosjeka prethodnih 12 mjeseci.

Samo u Hrvatskoj trenutno imaju 360 tisuća korisnika koji su u proteklih godinu dana izvršili 12 milijuna plaćanja karticama što je 57 posto više u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Dvije od tri transakcije izvršene su lokalno što pokazuje da se Revolut više koristi kao svakodnevni financijski račun nego za putovanja. Hrvati ga biraju i zbog sigurnosti prilikom internetske kupnje pa su u kreirali 1,2 milijuna virtualnih kartica. Zagreb se ujedno smjestio i u top deset gradova u regiji sa 117 tisuća korisnika privatnih računa. Najbolji je Bukurešt s 590 tisuća korisnika.

- Zahvalni smo na povjerenju koje su nam iskazali naši korisnici i drago nam je vidjeti utjecaj naše ponude digitalnog bankarstva na financijski ekosustav u ovoj regiji. Proširenje baze korisnika u srednjoj i istočnoj Europi za 43 posto u jednoj godini važno je postignuće za naš tim - rekao je Joe Heneghan, glavni izvršni direktor Revolut banke.

Voditelj Odjela za rast Wiktor Stopa otkrio je da se 40 posto potrošača u zemljama srednje i istočne Europe smatra ulaganja u dionice, kriptovalute, ETF-ove ili novčane fondove oblikom štednje, a 16 posto ima barem jedan štedni račun u digitalnoj banci.

- Svjedoci smo rastućeg povjerenja korisnika u digitalno bankarstvo i fintech kompanije poput Revoluta i to nam daje dodatni poticaj da predstavimo još više financijskih proizvoda i funkcionalnosti - smatra Stopa.

Iz Revoluta poručuju da se sve veća popularnost digitalne banke u regiji može se objasniti rezultatima nedavnog reprezentativnog istraživanja koje je za njih provela Dynata. Prema njemu gotovo polovica ispitanika preferira digitalne banke: 34 posto ispitanika zbog fleksibilnosti, a 12 posto zbog bolje kontrole nad svojim novcem. Jedna trećina ispitanika preferira oboje: banku koja nudi poslovnice i drugi bankovni račun putem pametnog telefona. Samo 12 posto od ukupnog broja ispitanika još uvijek preferira fizičku banku uglavnom zbog potrebe za interakcijom sa stvarnom osobom i traženja savjeta.

"Milijuni korisnika iz srednje i istočne Europe koriste Revolut kao račun za svakodnevno slanje i primanje novca, plaćanje, dijeljenje, štednju, praćenje potrošnje, postavljanje ograničenja, ulaganje, doniranje i još mnogo toga uz 138 milijuna izvršenih transakcija svaki mjesec", istaknuli su.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. ožujak 2024 20:13