Guverneri u pogonu

Guverneri zemalja regije službeno posjetili tvornicu AD Plastika u Solinu

Automobilska industrija uvelike doprinosi ekonomskom rastu i razvoju inovativnih tehnologija u EU, ali je i izrazito investicijski zahtjevna

Nakon što je u organizaciji Hrvatske narodne banke i Ekonomskog fakulteta u Splitu održan susret guvernera regije 2024.godine, na kojem su se okupili ključni akteri centralno-bankarskog sektora, guverneri su i službeno posjetili tvornicu AD Plastik Grupe u Solinu. „Privilegija nam je bila ugostiti guvernere, pokazati im iz prve ruke složenost i važnost sektora u kojem poslujemo te razmijeniti s njima svoja iskustva. Svoje smo goste kratko upoznali s poslovanjem kompanije, istraživačkim i razvojnim aktivnostima te svojim proizvodnim pogonima. Automobilska industrija uvelike doprinosi ekonomskom rastu i razvoju inovativnih tehnologija u EU, ali je i izrazito investicijski zahtjevna pa je bilo zanimljivo čuti razmišljanja onih najupućenijih“, izjavio je predsjednik Uprave AD Plastik Grupe Marinko Došen.

Pogon ove tvrtke posjetili su nakon uvodnog predavanja direktora Europskog odjela Međunarodnog monetarnog fonda Alfreda Kammera i vrlo zanimljive rasprave na okruglom stolu Banke i potrošači usred visoke, iako opadajuće inflacije i rastućih kamatnih stopa.

"Bilo mi je izuzetno zadovoljstvo kolegicama i kolegama, guvernerkama i guvernerima iz regije, pružiti priliku da se upoznaju s radom izvozne i inovativne tvrtke poput AD Plastik Grupe", izjavio je guverner Hrvatske narodne banke, Boris Vujčić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. ožujak 2024 07:52