AKVIZICIJE

HEP Plin preuzeo Darkom distribuciju plina iz Daruvara

Kupovinom Darkom distribucije plina, HEP Plin je dodatno ojačao položaj najvećeg distributera u Hrvatskoj prema duljini plinske mreže u svom vlasništvu
Zgrada Hrvatske eletroprivrede (HEP)
 Darko Tomas/Cropix

HEP Plin je za 3,5 milijuna kuna od tvrtke Darkom za komunalnu djelatnost iz Daruvara, kupio poslovne udjele u Darkom distribuciji plina, čime je na upravljanje dobio 166 kilometara plinske distribucijske mreže u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, priopćio je HEP u ponedjeljak.

Kupovinom Darkom distribucije plina, HEP Plin je dodatno ojačao položaj najvećeg distributera u Hrvatskoj prema duljini plinske mreže u svom vlasništvu. Zajedno s današnjom akvizicijom, HEP Plin će upravljati s gotovo 4.600 kilometara plinske mreže u Osječko-baranjskoj, Požeško-slavonskoj, Virovitičko-podravskoj, Vukovarsko-srijemskoj, Krapinsko-zagorskoj županiji i Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, preko koje se opskrbljuje više od 100.000 korisnika, kaže se u priopćenju.

Darkom distribucija plina djeluje u jugoistočnom dijelu Bjelovarsko-bilogorske županije, ima više od 6.000 korisnika, od čega 5.300 iz kategorije kućanstvo, te upravlja sa 166 kilometara distribucijske mreže kroz koju godišnje isporučuje oko 12 milijuna prostornih metara plina.

Do pripajanja HEP Plinu, Darkom distribucija plina nastavlja poslovati kao samostalan gospodarski subjekt, ali u okviru HEP grupe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 10:52