Textile Connect 2020

HGK poziva dalmatinske gospodarstvenike iz tekstilne industrije na virtualni sastanak

Riječ je o virtualnim susretima koji imaju za cilj pomoći tvrtkama da pronađu međunarodne poslovne partnere
Ilustracija, održavanje videokonferencije
 AFP

U doba ugroze od koronavirusa poslovanje svih sektora i industrija se mijenja i donedavno uobičajene poslovne aktivnosti poput sajmova, B2B razgovora, skupova i sastanaka prelaze u virtualni svijet. Iz HGK Županijske komore Split naglasili su da je upravo u tijeku prijava za virtualne B2B poslovne razgovore Textile Connect 2020 namijenjene tvrtkama iz industrije tekstila i obuće, koji će se održati od 4. do 8. svibnja u organizaciji Europske poduzetničke mreže. Textile Connect je platforma koja povezuje tvrtke i dizajnere, koji traže proizvodne partnere, s proizvođačima, davateljima usluga i dobavljačima iz tekstilne industrije i obuće.

Riječ je o virtualnim susretima koji imaju za cilj pomoći tvrtkama da pronađu međunarodne poslovne partnere, razviju poslovnu mrežu, podijele svoje iskustvo s međunarodnim poslovnim kontaktima te da prate trendove i tehnološke inovacije. Ujedno je to i prilika za one koji u ovim trenutcima razmišljaju o novim poslovnim idejama ili zaokretu u dosadašnjem poslovanju i traženju novih poslovnih niša.

Poziv dalmatinskim gospodarstvenicima na virtualno poslovanje uputio je predsjednik HGK - Županijske komore Split, Joze Tomaš, naglasivši važnost besplatne platforme Hrvatske gospodarske komore Digitalna komora, koja u ovo doba otežanog poslovanja nudi gospodarstvenicima niz poslovnih informacija, ekonomskih analiza, EU natječaja u tijeku i online edukacija.“ Korištenje mogućnosti koje nam pruža suvremena tehnologija i okretanje prema virtualnom poslovanju, gdje god je to moguće, prilike su za očuvanje poslovanja i time radnih mjesta, ali i za nove međunarodne poslovne izazove.“, poručuju iz HGK ŽK Split.

Hrvatska gospodarska komora dio je i partnerskog konzorcija Europske poduzetničke mreže Hrvatske, koja ima za cilj pružiti potporu i savjet europskim gospodarstvenicima kako bi iskoristiti mogućnosti jedinstvenog europskog tržišta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 04:40