Zaokret u politici dao rezultate

Hoteli Vodice ostvarili nešto više od 2,2 milijuna eura prihoda: "Sad možemo planirati ozbiljnije investicije"

Hotel Punta

 Hoteli Vodice/

U prostorijama Hotela Punta u Vodicama održana je godišnja skupština Hotela Vodice na kojoj su, između ostalog, predstavljeni rezultati za 2022. godinu. Podsjetimo, Hoteli Vodice su prije nekoliko godina prolazili kroz turbulentan period kontinuiranih promjena u vlasničkoj strukturi, što se u tom periodu odrazilo i na poslovne rezultate tvrtke Hoteli Vodice. U takvim okolnostima bilo je teško kreirati dugoročno održivu poslovnu politiku. Do ulaska tvrtke Rudan u vlasničku strukturu, putem različitih tvrtki, vlasnik Hotela Vodice bio je Andrija Kević.Trgovački sud u Zadru je pokrenuo proceduru pokretanja stečajnog postupka.Tek je 2021. godine došlo do konačne stabilizacije vlasničke strukture i to u trenutku kada većinski paket od 75,45 posto preuzima tvrtka Rudan iz Žminja, dok je drugi najveći dioničar NLB InterFinanz AG in Liquidation iz Zuricha s 21,04 posto udjela. Prema trenutno dostupnim službenim podacima SKDD-a,ti dioničari i dalje su vlasnici tvrtke Hoteli Vodice u istim omjerima.

Prema riječima Vladana Zubaka predsjednika uprave tvrtke Hoteli Vodice, rezultati koje je tvrtka ostvarila 2022. godine su više nego zadovoljavajući.

"U 2022. ostvarili smo poslovne prihode u iznosu od 16, 8 milijuna kuna ili nešto više od 2, 2 milijuna eura što predstavlja rast od 46,97 posto u odnosu na 1,5 milijuna eura ostvarenih tijekom 2021. godine. Sukladno navedenom, društvo je u 2022. u odnosu na prethodnu godinu ostvarilo i rast operativne dobiti od 33 posto što je potvrda financijske i poslovne stabilizacije društva te izlaska iz krize uvjetovane nestabilnošću vlasničke strukture, ali i pandemijom COVID-a", ističe Zubak.

Zubak naglašava da je za Hotele Vodice i njihovih 70-ak djelatnika nastupilo neko bolje vrijeme te da će Hotel Punta u bliskoj budućnosti ponovno zablistati punim sjajem.

Što se tiče ovogodišnje sezone Zubak otkriva kakao su najave za drugi dio rujna i za listopad više nego dobre.

"Očekujemo da ćemo u konačnici premašiti planirano za ovu godinu. Promatramo li prvih osam mjeseci kao svojevrstan prolazni cilj, možemo se pohvaliti rastom noćenja od oko dva posto, ali istovremeno, što je mnogo bitnije i rastom prihoda od čak 36,9 posto. Ovakav rast prihoda u prvom je redu rezultat zaokreta u prodajnoj politici koji je rezultirao značajnim rastom prodajnih cijena, ali svakako treba naglasiti i sinergijske efekte koji se u poslovanju ostvaruju s tvrtkom Rudan, koja je istovremeno većinski vlasnik, ali i svojevrsni strateški partner koji osigurava ne samo dodatne sinergije nego i financijsku stabilnost neophodnu za kontinuitet poslovanja. Upravo ta financijska stabilnost daje nam mogućnost da u dogledno vrijeme planiramo i prve ozbiljnije investicijske zahvate te je upravo s tim ciljem društvo već ove godine uložilo značajna financijska sredstva radi stavljanja u funkciju dodatnih 60 smještajnih jedinica u Villi Arausi", pojašnjava Vladan Zubak.

Hoteli Vodice upravljaju s poznatim hotelom Punta koji na 10 katova ima 129 soba i tri apartmana te s objektom Ville Arausi. Rudan je u Vodicama vlasnik još hotela Radin te Hotela Villa Arausana & Antonina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 08:03