‘SUPER ŠTEDNJA‘

HPB ponudit će građanima novi štedni proizvod: Oročena štednja uz kamatnu stopu od tri posto

Ugovaranjem te štednje klijenti mogu od 2. listopada oplemeniti svoja sredstva

Ilustrativna fotografija

 Barbara Gindl/Afp/Profimedia/Barbara Gindl/afp/profimedia

Hrvatska poštanska banka (HPB) ponudit će od početka listopada građanima novi štedni proizvod kojim klijenti uz oročavanje minimalno 250 eura na rok od 12 mjeseci mogu ostvariti prinos od 3 posto, priopćeno je u srijedu iz te banke.

U priopćenju se navodi da HPB, nakon nedavnih razgovora s Ministarstvom financija i Vladom RH o učincima inflacije na građane, nudi novi štedni proizvod - „HPB super štednju”.

Ugovaranjem te štednje klijenti mogu od 2. listopada oplemeniti svoja sredstva po kamatnim stopama koje se kreću od 2,80 posto na rok od 6 mjeseci, 2,90 posto na rok od 9 mjeseci ili 3,0 posto na rok od 12 mjeseci.

„Uvođenje ovakvog proizvoda doprinijet će zauzdavanju inflacije kroz pasivizaciju oročenih sredstava, a s druge strane omogućiti štedišama ostvarenje atraktivnog prinosa kojim se ublažavaju negativni efekti inflacije na vrijednost novca”, navodi se u priopćenju HPB-a.

Prošloga je tjedna direktorica Hrvatske udruge banaka (HUB) Tamara Perko kazala da je na sastanku predstavnika banaka u Vladi bilo govora o mjerama koje bi olakšale život građana i podignule im kvalitetu života, među ostalim i o podizanju kamatnih stopa na štedne depozite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 11:04