Dodjela stipendija

Hrvatska IT kompanija podržala perspektivne studente i nove nade hrvatskog veslanja

Gotovo 10 posto današnjih zaposlenika u tvrtku je došlo upravo kroz sustav stipendiranja

Stipendisti i uprava Copminga

 Bozidar Zitnik/

Hrvatska IT tvrtka Comping, koja svojim klijentima nudi poslovna tehnološka rješenja, osmu je godinu za redom odlučila stipendirati izvrsne studente informatike s vodećih domaćih tehnoloških sveučilišta. Dodijeljeno je pet stipendija, a stipendisti su odabrani između do sad najvećeg broja kandidata - njih 30-ak.

Dobitnici Compingovih stipendija, koje će koristiti sve do kraja studija, su Laura Petan (Fakultet elektrotehnike i računarstva, Računarska znanost), Matea Vasilj (Fakultet organizacije i informatike, Organizacija poslovnih sustava), Sven Vujević (Fakultet organizacije i informatike, Informacijski i poslovni sustavi), Jakov Samardžija (Fakultet elektrotehnike i računarstva, Računarska znanost – profil Znanost o podacima) te Luka Kujundžić (Visoko učilište Algebra, Programsko inženjerstvo).

Ove je godine konkurencija bila najveća do sada jer je stiglo čak 30-ak prijava. Najbolji su se istaknuli visokim prosječnim ocjenama na studiju, psiho-testovima i testovima inteligencije, ali i kroz opsežne motivacijske razgovore s Compingovim stručnjacima.

image

Alojzije Jukić, predsjednik Uprave Compinga

Bozidar Zitnik/

- Iznimno sam zadovoljan razinom izvrsnosti koju su pokazali naši kandidati, a odabrani stipendisti istaknuli su se među vršnjacima i svojom predanošću te strašću prema svojim područjima studija. Ponosni smo što im možemo pružiti podršku u njihovom akademskom putovanju i radujemo se njihovim budućim postignućima - izjavio je predsjednik Uprave Compinga Alojzije Jukić.

Osim financijske podrške, Comping svoje stipendiste uključuje i u svoje projekte gdje, uz mentorstvo eksperata iz raznih područja informatičke tehnologije, od analitike podataka do umjetne inteligencije, sudjeluju u specijaliziranim radionicama i poslovima na kojima proširuju svoje vještine i znanja. Mnogi od njih naposljetku se i zaposle u tvrtki - gotovo 10 posto današnjih zaposlenika u tvrtku je došlo upravo kroz sustav stipendiranja.

Comping podržava i druge studentske inicijative poput Udruge studenata biologije (BIUS), Fergometrijade, Sportske udruge studenata FER-a (SUSFER) i STEM games.

Osim toga, uz već slavnu braću Sinković, tvrtka je pokrovitelj i mladim osječkim veslačima Antonu i Patriku Lončariću koji će se na ovogodišnjim Olimpijskim igrama u Parizu natjecati u disciplini dvojac bez kormilara.

image

Anton i Patrik Lončarić

Bozidar Zitnik/

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. ožujak 2024 13:33