‘NEODGOVARAJUĆA PONUDA‘

HT: S United Media Grupom imamo ugovor do 30. lipnja, ostalo ne komentiramo

‘Nemamo praksu javno komentirati poslovne odnose niti s jednim partnerom ili dobavljačem. Ono što možemo reći jest da se HT korisnicima uvijek trudi osigurati kvalitetan sadržaj i najbolje korisničko iskustvo‘
 Davor Pongracic/Cropix

Hrvatski telekom (HT) na MAXtv platformi ima dostupne kanale SportKlub i N1 sukladno važećem ugovoru s United Media Grupom koji vrijedi do 30. lipnja 2021., komentirali su iz HT-a u srijedu na upit Hine oko navoda United Medije da pregovaraju o nastavku suradnje sa HT-om te da im je odgovorio da je ponuda "neodgovarajuća".

"Nemamo praksu javno komentirati poslovne odnose niti s jednim partnerom ili dobavljačem. Ono što možemo reći jest da se HT korisnicima uvijek trudi osigurati kvalitetan sadržaj i najbolje korisničko iskustvo", naglasili su još kratko povodom toga iz HT-a.

Iz United Media Grupe su naime u utorak navečer u sklopu šireg priopćenja spomenuli i HT, odnosno da se "trenutno vode i pregovori o nastavku suradnje i s HT-om, kojima smo, također dali iste uvjete i istu cijenu koju su imali godinama unazad".

No, taj im je operator, kako ističu, "odgovorio da je ponuda 'neodgovarajuća', pa nije izvjesno hoće li i oni zadržati United Media kanale u ponudi".

To priopćenje United Medije uslijedilo je dan nakon što su u ponedjeljak objavili da od 29. ožujka korisnici telekom operatora A1 Hrvatska neće više moći pratiti njihove tv kanale SportKlub (SK) i N1 jer s tim operatorom "nisu postigli dogovor o nastavku suradnje" i da su "jako iznenađeni odlukom A1 o neobnavljanju ugovora o distribuciji kanala, posebno imajući u vidu da su im ponuđeni apsolutni isti uvjeti koji su važili i do sada".

Iz A1 su zatim poručili i da su uvjeti United Media Grupe potpuno neprihvatljivi, jer su zadržali istu cijenu, unatoč gubitku značajnog dijela atraktivnog sadržaja, poput španjolske nogometne lige, kao i da su zatražili posebnu ponudu za kanale N1, SK1 i SK3, na što im je vlasnik za ta tri kanala postavio 28 posto veću cijenu od iznosa koji A1 trenutačno plaća za emitiranje ukupno 15 kanala United Media Grupe, među kojima je svih šest SK kanala i N1.

To, po ocjeni A1, svjedoči o nepoštenoj poslovnoj praksi United Media Grupe, iz koje su pak nakon toga rekli da su navodi A1 netočni i da "prestane obmanjivati korisnike", a što je, kako tvrde, počeo raditi zbog "nezadovoljstva hrvatske javnosti nakon informacije da planiraju isključiti iz ponude televizije N1 i SportKlub".

Tu su spomenuli i HT, da s njima pregovaraju i da su im odgovorili da je ponuda "neodgovarajuća", uz komentar da su N1 najgledaniji informativni kablovski kanal, a da je Sportklub ove godine pojačao programsku ponudu s prijenosom Formule 1 i Bundes lige.

"Ostaje nejasno temeljem kojih parametara bi i jedan i drugi operator pokušali primorati United Mediju da enormno spusti cijenu. Svi najekskluzivniji prijenosi utakmica od Premier lige do Formule 1 spadaju u najskuplja TV prava i kako ni nama cijena nije spuštena, nije moguće ni da to učinimo mi", poručili su iz te medijske grupacije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 05:08