Infobip Shift

Infobip najavio da se vraća u Zadar, ali s dodatnih tisuću posjetitelja i još više programa

Prvi hrvatski jednorog organizira najveće okupljanje programera u jugoistočnoj Europi 19. i 20. rujna

Infobip Shift 2021. održao se u Zadru i okupio 13.000 posjetitelja potvrdivši svoj status najveće developerske konferencije u jugoistočnoj Europi

 Infobip

Prvi hrvatski jednorog Infobip najavio je da će svoju tradicionalnu developersku konferenciju ove godine održati 19. i 20. rujna na istom mjestu kao i lani, u zadarskom ŠC Višnjiku.

Konferencija Infobip Shift najveće je okupljanje programera u jugoistočnoj Europi. Lani je okupila više od 13.000 posjetitelja. U Zadar je fizički doputovalo više od 3.000 posjetitelja, koji su se družili i sudjelovali u programu konferencije u prostoru Dvorane Krešimir Ćosić, a karte za online praćenje konferencije kupilo je još 10.000 virtualnih posjetitelja.

Ivan Burazin, član Uprave Infobipa za developersko iskustvo i začetnik konferencije kaže da će njeno jedanaesto izdanje donijeti još više standarde, kako po pitanju produkcije tako i po pitanju programa.

- Inovativni hrvatski i međunarodni startupi predstavit će se na Startup Tribe pozornici. O kriptovalutama, blockchainu, NFT-ovima, fintechu i drugim aktualnim tech temama raspravljat će se u Web3 dvorani. U posebnoj Expo dvorani smjestit će se boothevi kompanija iz cijelog svijeta koje će se predstaviti potencijalnim poslovnim partnerima i zaposlenicima - kaže Burazin.

image

Ivan Burazin, član uprave Infobipa za developersko iskustvo i začetnik konferencije Infobip Shift.

Infobip

Infobip Shift konferencija nastala je spajanjem Infobipove tradicionalne developerske konferencije, koja je bila mahom internog karaktera, te Shift konferencije, čiju je franšizu Infobip kupio od Ivana Burazin, i to kao svoju prvu startup akviziciju u Hrvatskoj.

- Uz program, na višu razinu smo podigli i kvalitetu produkcije kojom ćemo u potpunosti transformirati Višnjik i osigurati jedno futurističko, high tech iskustvo čime ćemo svrstati Infobip Shift uz bok najvećim svjetskim tehnološkim događajima - najavljuje Burazin.

Dodaje da će hrvatski jednorog u Zadar dovesti više od 50 govornika, a očekujemo više od 4.000 posjetitelja uživo te više od 10.000 online.

- Posjetitelji će se tijekom dva dana konferencije na predavanjima, radionicama i panel raspravama moći upoznati s najnovijim tehnologijama, razmijeniti znanja i započeti nove poslovne suradnje, a sve u jednoj opuštenoj, ljetnoj atmosferi koja obilježava Infobip Shift' - kaže Burazin.

Najavljuje i da će se program Infobip Shifta održati u svim dvoranama Višnjika, kao i na dva vanjska prostora. Na glavnoj pozornici predavanja će održati predstavnici vrha svjetske IT industrije i vodećih svjetskih tehnoloških kompanija.

- Svoj dolazak već je potvrdio Hakon Wium Lie, norveški programer i tvorac CSS-a, programskog jezika koji oblikuje izgled web stranice, kao i Una Kravets iz Googlea. Predavanja će održati i drugi poznati developeri poput Charity Majors te povratnika na konferenciju Kitzea i Kenta C. Doddsa - kaže Burazin.

Uz predavanja, neki od govornika održat će i radionice na kojima će se polaznici moći iz prve ruke educirati o najnovijim programerskim i IT rješenjima.

- Predah i osvježenje između aktivnosti posjetitelji će pronaći u posebno uređenim vanjskim Garden prostorima, a oba dana konferencija zaokružit će afterpartiji na prepoznatljivim zadarskim destinacijama. Želimo u Hrvatskoj okupiti svjetsku developersku zajednicu na jednom jedinstvenom tehnološkom događaju. Infobip Shift je već upisao Hrvatsku na IT kartu Europe, a ovogodišnje izdanje svojom će kvalitetom i veličinom tu poziciju još jednom potvrditi - zaključuje Burazin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 07:25