SNAŽAN ZAMAH

Investicija od 21 milijun eura: Do kraja 2026. FACC će u Jakovlju zaposliti 600 ljudi

Član Uprave Matija Ferić istaknuo je da se za iduću godinu planira gotovo udvostručiti proizvodnju

Jakovlje, 231023.
FACC, vodeca tehnoloska kompanija u razvoju i proizvodnji avio dijelova pokrenula je novi investicijski ciklus u prosirenje proizvodnih kapaciteta.Obiljezen je pocetak gradjevinskih radova a svecanosti su nazocili ministar gospodarstva i odrzivog razvoja Davor Filipovic, Andreas Ockel operativni direktor FACC a, Kineski veleposlanik u Hrvatskoj Qi Qianjin,
Pang Zeng, predsjednik Nadzornog odbora i Sanja Borovec nacelnica Opcine Jakovlje.

 CROPIX

Kompanija FACC jučer je u Jakovlju prigodnom svečanošću započela novu investiciju u proširenje proizvodnih kapaciteta, vrijednu 21 milijun eura.

FACC u Jakovlju proizvodi lake komponente za unutrašnjost kabina poslovnih mlažnjaka i putničkih zrakoplova, a već započeti radovi na proširenju odvijaju se uz postojeći FACC-ov pogon, otvoren još u prosincu 2021.

Planirani rok za dovršenje radova je lipanj iduće godine. Prema predstavljenim podacima, proizvodna površina povećat će se tri puta, s trenutnih oko 5000 na više od 15.000 četvornih metara, kao što bi se trebao utrostučiti i broj radnika, kojih bi do kraja 2026. trebalo biti oko 600.

Član Uprave FACC Solutionsa Croatia Matija Ferić istaknuo je da se za iduću godinu planira gotovo udvostručiti proizvodnju, što daje sigurnost i vjeru u opravdanost investicije.

Budući da je FACC u Jakovlju 2019. kupio zemljište od ukupno oko 130.000 kvadrata, plan je, rekao je Ferić, u budućnosti "iskoristiti pun potencijal te lokacije". Otkrio je i da u FACC-u u potpunosti radi domaća radna snaga, pri čemu većina zaposlenih u proizvodnji živi u krugu 20-ak kilometara.

Operativni direktor FACC-a Andreas Ockel istaknuo je da proizvodnja u Hrvatskoj ima stratešku važnost za kompaniju. - Ovo je upravo potvrda da Hrvatska postaje sve atraktivnija investicijska destinacija - ocijenio je ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović, podsjetivši i na investicije američkog Jabila u Osijek i Knaufa u Novom Marofu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 15:47