Akvizicija

Investicijski fond CVC Capital Partners novi je vlasnik marina Dogus grupe u Hrvatskoj

Razlog prodaje koliko se doznaje nije poslovanje u Hrvatskoj nego situacija u čitavoj grupaciji
llustracija
 Luka Gerlanc / Hanza Media

Priče i nagađanja od unazad nekoliko mjeseci da turska Dogus grupa pregovara o prodaji tvrtke D-Marin, odnosno marina u Hrvatskoj dobila su prvu službenu potvrdu. Razlog prodaje koliko se doznaje nije poslovanje u Hrvatskoj nego situacija u čitavoj grupaciji.

Dakle, potvrđeno je da je investicijski fond CVC Capital Partners preuzeo tvrtku D-Marin koja u svom sastavu ima najveću marina na našoj obali Marinu Dalmacija te Marinu Borik i marinu D –Marin Mandalina u Šibeniku. Iz preuzimanja su izuzeti hoteli koje ova grupacija ima u Hrvatskoj a to su Vila Dubrovnik, Hotel D- Resort u Šibeniku te zgradu Maraska u kojoj je planirana izgradnja hotela s pet zvjezdica. Preciznije, Fond CVC VII tvrtke Capital Partners preuzeo je poslovanje tvrtke D-Marin u Hrvatskoj, Grčkoj, i Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

„Fond CVC VII tvrtke CVC Capital Partners kupio je poslovanja tvrtke D-Marin u Grčkoj, Hrvatskoj i Ujedinjenim Arapskim Emiratima. D-Marin u Hrvatskoj uključuje marine D-Marin Borik, D-Marin Dalmacija te D-Marin Mandalina. Možemo potvrditi kako će svi menadžerski i operativni timovi D-Marina kao uspješnog vlasnika i operatera marina nastaviti obavljati svoje dosadašnje zadatke. Korištenjem CVC-ove međunarodne mreže te prethodnog bogatog iskustva u izgradnji tvrtki diljem svijeta, novi dioničar namjerava stvoriti vodeću globalnu tvrtku za upravljanje premium marinama kroz organski rast i akvizicije. Spomenuti ugovor ne uključuje hotele Dogus grupe u Hrvatskoj.“, potvrdili su iz tvrtke D-Marin.

D-Marin grupa je upravlja s 11 jedinstvenih marina u Jonskom, Egejskom i Jadranskom moru čime je postala najveći međunarodni lanac marina u Istočnom Mediteranu. U Turskoj su to D-Marin Turgutreis, D-Marin Didim, D-Marin Göcek;. Koliko se doznaje marine u Turskoj nisu prodate. U Hrvatskoj su D-Marin Mandalina, D-Marin Dalmacija i D-Marin Borik, te u Grčkoj Gouvia, Lefkas, Zea i Flisvos te Portonovi marina u Crnoj Gori. Doğuş grupa jedan je od najvećih turskih kompanija. Osnovan je 1951. Godine Vlasnik i predsjednik Doğuş grupe je Ferit F. Şahenk. Trenutačno grupacija zapošljava oko 50.000 zaposlenika u više od 250 kompanija diljem svijeta. Aktivna u osam segmenata: financijskim uslugama, automobilskoj industriji, građevinarstvu, medijima, turizmu, nekretninama, energetskom sektoru te proizvodnji hrane i pića. Upravlja imovinom vrijednom više od 100 milijardi eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. ožujak 2024 10:47