NASTAVAK USPJEŠNE SURADNJE

Ivica Pirić imenovan savjetnikom veleposlanika Kazahstana

Novi veleposlanik Republike Kazahstana u Hrvatskoj istaknuo je Pirićev značajan doprinos razvoja bilateralne kulturne i humanitarne suradnje

Ivica Pirić

 Matija Djanjesic/Cropix
Ministarstvo vanjskih poslova Republike Kazahstana imenovalo je Ivicu Pirića samostalnim savjetnikom za opća pitanja u veleposlanstvu Republike Kazahstana u Hrvatskoj. Novi veleposlanik Republike Kazahstana u Hrvatskoj Akylbek Kalmadinov istaknuo je Pirićev značajan doprinos razvoja bilateralne kulturne i humanitarne suradnje, te mu je stoga dodijeljen ovaj status.

Podsjetimo, Kalmadinov je jedan od najiskusnijih kazahstanskih diplomata. Prije dolaska u Hrvatsku bio je veleposlanik u Kanadi i Japanu. Uvjeren je, kako kaže, da će Pirićevo nesebično i plemenito djelovanje doprinijeti daljnjem unaprijeđenju odnosa Hrvatske i Kazahstana, te jačanje prijateljskih odnosa dva naroda.

Ivica Pirić je inače otprije predstavnik Kazahinvesta u Hrvatskoj. Radi se o tvrtki koja zastupa kazahstansko gospodarstvo u Hrvatskoj. Pirić nam je otkrio kako će jedan od prvih inicijativa biti organizacija poslovnog hrvatsko- kazahstanskog foruma, najprije u Hrvatskoj a potom i u Kazahstanu. “Uvjeren sam da ćemo s novim veleposlanikom Akylbek Kalmadinov im i otprije dokazanim našim veleposlanikom u Kazahstanu Refikom Šabanovićem, napraviti veliki iskorak i konkretizirati suradnju na gospodarskom, kulturnom i sportskom planu. Velike zadaće su postavljene ispred nas u smislu podrške realizaciji projekata vezanim uz investicije kazahstanskih tvrtki u Hrvatskoj i izlazak hrvatskih tvrtki na kazahstansko tržište. Prepreka kao što je bila pandemija nema više, tako da su nestala ograničenja u smislu realizacije velikih i ambicioznih projekata“, izjavio nam je Ivica Pirić.

image

Adlet Barmenkulov i Ivica Pirić

Predsjednik Kazahstanskog nogometnog saveza Adlet Barmenkulov kazao je kako se suradnja na sporstkom planu počela realizirati nakon što je Ivica Pirić doveo djecu iz Kazahstana na nogometni turnir Dalmatinko cup. To je sportska manifestacija odnosno turnir namijenjena djeci uzrasta od 8 do 14 godina i koja okuplja 280 nogometnih klubova iz velikog broja zemalja.

image

Djeca iz Kazahstana na nogometni turnir Dalmatinko cup

“Prošle godine je sudjelovalo 120 djece iz Kazahstana na tom turniru. Pirić je i sa dosadašnjim veleposlanicima i diplomatama imao uspješnu suradnju a pogotovo je veliki iskorak napravljen na sporskom, kulturnom i gospodarskom planu“, poručio je predsjednik Nogometnog saveza Kazahstana.

image

Delegacija iz Kazahstana

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 23:59