SITUACIJA POD KONTROLOM

Iz izraelskog farmaceutskog diva Teve, vlasnika Plive, kažu da sukob ne bi trebao značajno utjecati na poslovanje

Izradili su planove za nepredviđene situacije s rezervnim proizvodnim lokacijama

Lijekovi, ilustrativna fotografija

 Vlado Kos/cropix/

Izraelski farmaceutski div Teva Pharmaceutical Industries procjenjuje da sukob izraelskih oružanih snaga s palestinskom skupinom Hamas ne bi trebao u značajnoj mjeri utjecati na njezino poslovanje i financijske rezultate.

Prodaja u Izraelu čini samo dva posto Tevinog prihoda, iskazano u dolarima, a proizvodnja u matičnoj zemlji manje od osam posto ukupne proizvodnje.

"Trenutno ne očekujemo značajan utjecaj (sukoba) na naše poslovanje i/ili na naše financijske i poslovne rezultate", objavila je u elektronskoj poruci izraelska farmaceutska tvrtka, vlasnica Plive.

Proizvodnja generičkih lijekova uglavnom je netaknuta, ističu u Tevi, dodajući da su izradili planove za nepredviđene situacije s rezervnim proizvodnim lokacijama za ključne proizvode, "slično kao i u poslovanju za vrijeme pandemije covida i u ranijim slučajevima nemira".

Teva bi trebala objaviti poslovne rezultate u trećem tromjesečju 8. studenog.

Izrael je objavio rat palestinskom Hamasu nakon što su naoružani napadači u subotu probili ogradu oko Pojasa Gaze u najsmrtonosnijem upadu na izraelski teritorij od napada Egipta i Sirije u Jomkipuskom ratu prije 50 godina, tumači Reuters.

U Tevi su ožalošćeni zbog napada na izraelske građane, posebno žene i djecu. "Kao izraelska tvrtka, osuđujemo taj užasan napad i Teva stoji uz Izrael u ovom trenutku velikog gubitka i izazova", stoji u priopćenju.

Izraelski mediji navode da je u napadima na izraelski teritorij poginulo 900 ljudi, uglavnom civila. Palestinske vlasti izvijestile su u srijedu o 1.055 poginulih u Pojasu Gaze, objavio je Reuters.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 23:42