najavili poslovna očekivanja

JANAF prvi puta kao punopravni član sudjelovao na konferenciji IAOT-a

Na konferenciji su još sudjelovali predstavnici Transnefta, Transpetrola, MERO-a, Gomeltransneft Druzhba-e, MOL-a, KazTransOil-a...
 JANAF

Član Uprave JANAF-a Vladislav Veselica sudjelovao je proteklog tjedna na video konferenciji predstavnika društava članica Međunarodnog udruženja naftnih transportera (IAOT) te najavio poslovna očekivanja za 2021. godinu poručivši kako će iduća godina biti uspješna poslovna godina za JANAF s obzirom da je kompanija nedavno sklopila ugovore za transport i skladištenje za iduće razdoblje, priopćeno je u ponedjeljak iz tvrtke.

- Novo sklopljeni ugovori su pokazatelji za stabilno poslovanje, rast i razvoj i u 2021. godini - rekao je član Uprave Veselica te se osvrnuo na poslovanje i u 2020. godini.

- Ova je godina bila godina brojnih izazova za sve nas na globalnom i nacionalnom gospodarskom planu. No, unatoč pandemiji COVID-a 19, JANAF d.d. je u ovoj godini stabilno poslovao uz osiguranu visoku iskorištenost skladišno-transportnih kapaciteta - naglasio je Veselica.

Na konferenciji su sudjelovali, uz JANAF, predstavnici Transnefta, Transpetrola, MERO-a, Gomeltransneft Druzhba-e, MOL-a, KazTransOil-a, China National Petroleum Corporation-a, Ukrtransnafta-e i Caspian Pipeline Consortium-a, koji su se osvrnuli na ovu izuzetno izazovnu poslovnu godinu te najavili poslovne aktivnosti za 2021. godinu. Sudionici konferencije izrazili su optimistična gospodarska predviđanja za 2021. godinu te najavili nastavak investicija svojih kompanija i dobro poslovanje.

Podsjetimo, JANAF je u listopadu ove godine postao punopravni član Međunarodnog udruženja naftnih transportera, a udruženje se pridružio u rujnu 2019. godine te je time postao dio transportne infrastrukture euroazijskog područja. Udruženje okupljanja kompanije iz zemalja članica EU-a (Hrvatska, Mađarska, Slovačka i Češka), Rusije, Ukrajine, Kazahstana, Bjelorusije i Kine, a osnovano je osnovano 2013. godine s ciljem da članicama udruženja pruži potporu u suradnji i razvoju djelatnosti transporta i skladištenja nafte i naftnih derivata na međunarodnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 15:30