PMI forum

Kako ubrzati poslovne procese? 'Bitna su strategija, kooperativno okruženje i hrabrost'

Forum organizira udruga PMI Croatia, koja ima 300 članova
PMI forum
 Davor Pongračić / CROPIX

Bitna je optimizacija organizacije, dobra raspodjela ljudi i poslova te kooperativno okruženje, koje će sve poslovne procese ubrzati, kako bi se inercija organizacije mogla prevladati, poručio je Oliver Lazar, konzultant i partner u grupaciji Valense Palatine, govoreći o inerciji i entropiji kao smrtonosnim otrovima za organizacije, na jučerašnjem 12. po redu PMI forumu, vodećoj regionalnoj konferenciji u području upravljanja projektima. Organizira ga udruga PMI Croatia, koja potiče razvoj i unapređenje upravljanja projektima.

- Bojimo se promjena i pokazujemo otpor prema njima. Inercija je otpor. No, za sve treba vremena: i za donošenje odluka i za to da proizvod stigne na tržište. Ne postoji gumb koji ćete pritisnuti i pomoću kojeg će vaši proizvodi i usluge sutra biti na tržištu Kine - istaknuo je Lazar na konferenciji, koja je ove godine okupila više od 500 sudionika iz 140 tvrtki različitih djelatnosti.

Koliko se često moje okruženje mijenja, naglasio je Lazar, pitanje je koje stalno treba ponavljati jer ono pruža odgovor na to kako kreirati strategiju. Inertna definitivno nije bila tvrtka IN2, a imala je i dobru strategiju. Izvršni direktor Hrvoje Veselko ukratko je ispričao kako se IN2, koji su pokrenula tri vizionara, tijekom godina transformirao u korporaciju prisutnu u šest zemalja, s više od 400 zaposlenih i 12 povezanih tvrtki.

- Imali smo red akvizicija pa red otvaranja ureda, ali sve smo radili sa strategijom - naglasio je Veselko.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 15:02