Priznanje

Kampu Stobreč dobio prestižnu titulu kojom se može pohvaliti samo 190 europskih kampova

Najbolje ocjenjen u svim kategorijama: uređenost, mogućnost kupanja, slobodno vrijeme, sadržajima i gastro ponudom te sanitarijama

Auto kamp u Stobreču 

 Jakov Prkic/Cropix

ADAC je uvrstio Kamp Stobreč Split među najbolje europske kampove koji nose titulu Superplatz. Titulu Superplatz nosi samo 190 europskih kampova. Superplatz oznaka, kako je priopćeno iz Kampa Stobreč, za kampiste je važnija od službene kategorizacije kampa ADAC je njemački i europski automobilski klub s preko 18 milijuna članova, a poseban segment u poslovanju ove organizacije čini kampiranje..

Za dobivanje titule Superplatz trebali su biti udovoljeni apsolutno svi kriteriji ADAC-a čiji inspektori, osobno i bez najave obilaze kampove. Kamp Stobreč Split ostvario je najbolje ocjene u svih pet kategorija: uređenost, mogućnost kupanja, slobodno vrijeme, opskrbljenost sadržajima i gastro ponudom te sanitarije.

“ Na ovo priznanje gledamo s posebnim emocijama jer znamo kako smo razvijali ovaj posao. Korak po korak, kroz obiteljski posao, da bi zatim postali jedan od najboljih kampova u Europi. Ovo priznanje ADAC-a stiglo je baš u trenutku kad smo kao kamp dosegli svoju zrelost i oplemenili jedan prostor u zaokruženu infrastrukturnu i turističku cjelinu. Ovo je dokaz kako se može revitalizirati čitava destinacija i osnažiti čitav niz novih tržišnih segmenata koji jamče cjelogodišnju aktivnost”, izjavio je Ivica Tafra, voditelj Kampa Stobreč Split.

image

Ivica Tafra, voditelj Kampa Stobreč

Goran Mehkek/Cropix

Ovaj kamp smješten je na području nekadašnjeg kampa u Stobreču koji je prestao s radom 1989. godine. Kamp je preuzela tvrtke Excelsus 2006. i od tada su krenule investicije i otvarnje kampa.Danas je Kamp Stobreč Split moderan, funkcionalan i međunarodno prepoznatljiv kamp kategoriziran s pet zvjezdica. Kamp je otvoren cijelu godinu, prostire se na pet hektara, ima 55 mobilnih kućica od čega su dvije namijenjene osobama s invaliditetom, a tu je ukupno i 208 parcela sa strujom, vodom i odvodnjom te 52 kamp mjesta. S kapacitetom od 1100 gostiju u 2023. godini ostvareno je više od 148.000 noćenja. Strukturu gostiju uglavnom čine srednjoeuropski gosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 06:29