DOBAR POSAO

Kriza je, ali ovaj danski lanac je ostvario rekordnu zaradu: Hrvati u njihovim dućanima najviše kupuju tri vrste ‘roba‘

U protekloj financijskoj godini JYSK je u Hrvatskoj otvorio pet novih trgovina

JYSK poslovnica

JYSK Hrvatska je u financijskoj godini 2021./2022. ostvario promet od 700,3 milijuna kuna, što je porast za 13,5 posto, dok je EBIT porastao za četiri posto, na 133,1 milijun kuna, izvijestili su u četvrtak iz tog trgovačkog lanca.

Unatoč izazovnoj godini, JYSK Hrvatska ostvario je rekordne rezultate, ističu iz tog trgovačkog lanca u priopćenju o rezultatima u financijskoj godini 2021./2022., koja je za tu tvrtku započela 1. rujna 2021. i završila 31. kolovoza 2022. godine.

Ističu pritom kako im je promet povećan za 13,5 posto, dok je ostvareni EBIT (dobit prije kamata i poreza) u odnosu veći za više od pet milijuna kuna u odnosu na do sada rekordnu 2020./2021. financijsku godinu.

Iz JYSK-a navode i kako je ove godine najveći financijski rast prometa ostvaren na robnim grupama vrtnog namještaja, madraca i namještaja, koje zajedno čine više od 60 posto JYSK-ove prodaje.

"Usprkos svim izazovima s kojima se susrećemo u ovim teškim vremenima, od inflacije do svih rastućih troškova, ostvarili smo svoj cilj koji ovisi prvenstveno o pružanju sjajnih ponuda po kojima smo prepoznati", istaknula je u priopćenju country managerica JYSK Hrvatska, Slovenija, BiH i Srbija Vesna Kukić Lončarić.

image

Vesna Kukić Lončarić

U protekloj financijskoj godini JYSK je u Hrvatskoj otvorio pet novih trgovina, a iz tog trgovačkog lanca ističu i velike napore u preuređenje postojećih trgovina. Cilj je do kraja 2024. godine potpuno preurediti sve trgovine, navodi se u priopćenju.

Prva JYSK trgovina u Hrvatskoj otvorena je 2009. godine u Zadru, a danas taj lanac posluje s 53 trgovine i webshopom te zapošljava 555 djelatnika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 15:38