OTVARAJU NOVO POGLAVLJE

Kultni hrvatski modni brand otvara prvu trgovinu u susjedstvu

Novootvorena trgovina u Mariboru sasvim sigurno će spremno dočekati prve kupce ovog proljeća

Kultni hrvatski modni brand Varteks, nakon dugo godina, ponovno je prisutan na slovenskom tržištu. Brojni poznavatelji ove modne kuće oduševljeno su dočekali otvorenje prve Varteks trgovine u Mariboru, u popularnom trgovačkom centru Mercator center Maribor Tabor. Ovo je prva u nizu trgovina koje Varteks planira otvoriti u Sloveniji, a uskoro se očekuje i otvorenje trgovine u Ljubljani, priopćili su iz Verteksa.

Novu proljetnu kolekciju predstavili su povodom otvorenja trgovine kreativna direktorica Varteksa Martina Vrdoljak Ranilović, predsjednik uprave Varteksa Tomislav Babić, te gosti mr.sc. Boris Grigić veleposlanik RH u Sloveniji, konzul Šime Ivanjko, Barbara Istenič te predstavnici košarkaškog kluba Cedevita Sani Bečirovič, Matic Lisac i Tine Ružić.

image
Marko Vitas,calistom

- Jako sam sretna sto će Varteks imati priliku pokazati svoj dizajn i u Sloveniji. Iza nas stoji stoljetna tradicija izrade odjeće i uspjeli smo biti jedna od rijetkih modnih kuća koje su opstale na ovim prostorima i mislim da će slovenski ljubitelji mode prepoznati naš dizajn. Iznimno se trudimo razviti novi i svježi modni izričaj i mislim da kolekcija za proljeće/ljeto 2021. apsolutno korespondira s današnjim trendovima. Prije svega, ona emanira našu potrebu za ponovnim osjećajem ljepote, optimizmom, opuštenošću i lakoćom - izjavila je povodom otvorenja kreativna direktorica Martina Vrdoljak Ranilović.

Novootvorena trgovina u Mariboru sasvim sigurno će spremno dočekati prve kupce ovog proljeća.

- Mi imamo jako puno kupaca iz Maribora koji dolaze u našu trgovinu u Varaždin i zato smo jedva čekali ponovno se vratiti na slovensko tržište jer znamo da slovenski kupci vole naš brand i cijene kvalitetu i dizajn koji nudimo. U ovim izazovnim vremenima kad mnogi modni brendovi zatvaraju svoja prodajna mjesta, naša je snaga upravo u tome što se širimo i približavamo našim kupcima - kazao je predsjednik uprave Varteksa Tomislav Babić.

image
Marko Vitas,calistom

Ova modna vizija proljeća i ljeta dolazi u nekoliko različitih, ali međusobno povezanih modnih linija koje se estetski isprepliću i nadopunjavaju. Osnovu ženske kolekcije čine, već nekoliko sezona, popularni kompleti sastavljeni od sakoa i suknje ili hlača u istoj boji ili uzorku, dok je u fokusu muške kolekcije ležerno odijelo prilagodljivo formalnim prilikama, ali i slobodnom vremenu koje zahtjeva opušteniji pristup odijevanju.

Brand prepoznatljiv po dugogodišnjoj tradiciji na ovim prostorima, od prvog dana se mijenjao i razvijao u skladu s potrebama tržišta i kupaca. S novom kolekcijom i novim prodajnim mjestom, Varteks otvara novo modno poglavlje na tržištu Slovenije, zaključuje se u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 23:29