veliki korak

LafargeHolcim Grupa kupila Firestone

Firestone građevinski proizvodi je tržišni lider u komercijalnim rješenjima za krovove i omotnicu zgrade u Sjedinjenim Američkim Državama s prihodom od 1,8 milijardi USD
 Franck Fife/AFP

LafargeHolcim je objavio da je njihova podružnica Holcim Participations, nakon odobrenja svih nadležnih tijela, uspješno završila kupnju tvrtke Firestone građevinski proizvodi. Transakcija je završena ranije od očekivanog zahvaljujući dobroj suradnji s tvrtkom Bridgestone, a svih 1.900 zaposlenika prijeći će u LafargeHolcim.

Jan Jenisch, predsjednik Uprave LafargeHolcim, najavio je kako će zajedno izgraditi sljedeću stepenicu rasta i postati svjetski lider u sustavima ravnih krovova.

"Tržišno vodstvo kakvo imamo u Sjedinjenim Američkim Državama širimo u Europu i Latinsku Ameriku. Uzbuđen sam zbog velikih mogućnosti rasta jer sad, zajedno s vodećim Firestone krovnim sustavima, na tržištu postajemo partner prvog izbora od temelja do krova. To je stvarno veliki korak za LafargeHolcim na putu da postanemo svjetski lider u inovativnim i održivim građevinskim rješenjima”, istaknuo je Jenisch.

Firestone građevinski proizvodi je tržišni lider u komercijalnim rješenjima za krovove i omotnicu zgrade u Sjedinjenim Američkim Državama s prihodom od 1,8 milijardi USD ostvarenim u 2020. godini, s 15 proizvodnih lokacija, 1.800 distribucijskih centara i tri laboratorija za istraživanje i razvoj. Sjedište tvrtke Firestone građevinski proizvodi ostat će u Nashvillu, Tennessee, SAD.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 23:45