LOKACIJA U RUGVICI

Logistička kompanija Luke Rajića ulaže 15 milijuna € u nove skladišne kapacitete

Novom investicijom u logistički centar kompanija otvara još 100 radnih mjesta, a u sljedećih pet godina planira se daljnje povećanje broja zaposlenih

RALU Logistika

RALU Logistika, kompanija Luke Rajića, najavila je novi investicijski ciklus vrijedan 15 milijuna eura, kojim će povećavati svoje skladišne kapacitete te stvoriti pretpostavke za daljnji rast.

Proširit će, kako stoji u priopćenju, skladišne kapacitete u duboko smrznutom i hlađenom režimu u poslovnoj zoni Dragošička u Rugvici. Novom investicijom otvorit će se 100 novih radnih mjesta.

Pet lokacija

Radovi na novim skladišnim kapacitetima u Rugvici počeli su u travnju ove godine, a očekuje se da će svoja vrata otvoriti početkom 2024. godine. Gradnjom novog skladišta za duboko zamrzavanje kapaciteti RALU Logistike narast će za 6500 novih paletnih mjesta, uz postojećih 10.000 paletnih mjesta. Istodobno se ulaže i u novi vozni park. Plan je kupiti 25 vozila za međunarodni transport te deset novih distributivnih vozila za dostavu unutar Hrvatske.

- Novim investicijskim ciklusom značajno povećavamo smještajne kapacitete u smrznutom režimu, što će nam omogućiti snažan razvoj i širenje nacionalne distributivne mreže. RALU Logistika posluje na ukupno pet lokacija, a dostavu radimo na više od 6500 dostavnih mjesta. Daljnjim širenjem postavljamo nove standarde u pogledu kvalitete te osiguravamo dodatne kapacitete za rastući segment zamrznute hrane i sve veću potražnju za outsourcingom logističke usluge - istaknuo je Mario Mesaroš, predsjednik Uprave RALU Logistike.

Novo skladište brojit će 6500 paletnih mjesta pod kontroliranim temperaturnim uvjetima za robu u smrznutom i svježem režimu, od -20 do +8 °C. Skladišni centar dizajniran je prema potrebama klijenata s velikim ekspeditom, odnosno potrebom za prostorom za komisioniranje gotovih proizvoda po dostavnom mjestu. Sve skladišne operacije odvijaju se uz moderan WMS sustav koji omogućava da se procesi odrade još efikasnije. Dosad je RALU Logistika uložila više od 80 milijuna eura.

Više od 300 kamiona

RALU, kao jedna od najvećih logistička kompanija u regiji, trenutačno ima flotu s više od 300 kamiona te zapošljava više od 600 zaposlenika. Novom investicijom u logistički centar kompanija otvara 100 novih radnih mjesta, a u sljedećih pet godina planira daljnje povećanje broja zaposlenih. Kompanija nudi uslugu transporta na području cijele Europe, primjerice na tržištima Njemačke, Nizozemske, Belgije, Luksemburga, Švicarske, Italije, Austrije, Velika Britanije, Češke, Slovačke, Mađarske, Slovenije i BiH. Lani je RALU Logistika ostvarila više od 296 milijuna kuna prihoda te dobit od 17,9 milijuna kuna. q

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 09:37