Priznanje

Lošinjski Jadranka hoteli prvi u Hrvatskoj s certifikatom za energetsku učinkovitost

Fokusirani smo na daljnje očuvanje iznimne prirode Lošinja, kazao je Rikardo Hesky, član Uprave Jadranka hotela
Rikardo Hesky, član uprave Jadranka Grupe i Drago Goić, direktor odjela certifikacije tvrtke SGS Adriatica
 Millenium promocija

Lošinjski Jadranka hoteli postali su prvi lanac hotela u Hrvatskoj sa ISO 50001:2018 certifikatom međunarodnom normom za poboljšanje energetske učinkovitosti, stoji u priopćenju kompanije.

Direktor odjela certifikacije tvrtke SGS Adriatica Drago Goić certifikat je uručio Rikardu Heskyju, članu Uprave Jadranka hotela na svečenoj dodjeli u lošinjskom Hotelu Bellevue.

- Učinkovito upravljanje energijom u skladu je s vizijom poslovanja naše Grupe. Fokusirani smo na daljnje očuvanje ove iznimne prirode Lošinja, na primjenu najboljih praksi te uvažavanje svih načela zaštite okoliša. Cilj nam je biti primjer hotelijerskim tvrtkama u Hrvatskoj, ali i poslovnim subjektima u drugim industrijama, kako je učinkovito upravljanje energijom jedini način za održivo poslovanje, poručio je Hesky.

Kako stoji u priopćenju, primjenom certifikata u poslovanju organizacije osigurava se aktivno upravljanje utroškom energije, smanjenje emisija bez negativnog utjecaja, povećanje svjesnosti o važnosti održivog gospodarenja energijom među zaposlenicima, kao i poboljšanje reputacije prema klijentima, poslovnim partnerima i ostalim zainteresiranim stranama.

Inače, Grupa Jadranka, čija su članica Jadranka hoteli na otoku Lošinju posluje više od 70 godina. U okviru Grupe djeluju Jadranka hoteli, Jadranka trgovina i Jadranka kampovi, koji upravljaju s hotelima kategorije 4* i 5*, restoranima, vilama i apartmanima, te kampovima i maloprodajnim objektima na otocima Lošinju i Cresu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 00:12