NAKON WEB SHOPA

Luxor počinje proizvodnju pet vrsta čokolada za trgovačke lance

Trenutačno je pod brendom Nadalina na tržištu oko 50 različitih vrsta čokolada i čokoladnih namaza
Marinko Biškić
 Ante Cizmic/Cropix

Tvrtka Luxor iz Solina, poznata po brendu začina i čokolada Nadalina, uskoro kreće u proizvodnju pet vrsta čokolada namijenjenih za trgovačke lance. Proizvodnja će se odvijati u pogonu za proizvodnju čokolade u koji je dosad uloženo oko 150 tisuća eura.

- Nove čokolade prilagođene su onim maloprodajnim lancima koji imaju kutke za organske i bio proizvode. Riječ je o čokoladama mase 30 grama koje će biti obogaćene konopljom, proteinima i smokvom te tamnom čokoladom s 80 posto kakaa. Tako ćemo se približiti širem krugu ljubitelja čokolada Nadalina, koje smo do ove krize uglavnom plasirali u specijalizirane delikatesne trgovine i duty free shopove. Dio smo izvozili na britansko, švedsko, austrijsko i njemačko tržište - objasnio je Marinko Biškić, vlasnik tvrtke Luxor.

Trenutačno je pod brendom Nadalina na tržištu oko 50 različitih vrsta čokolada i čokoladnih namaza.

- Naši čokoladni namazi nisu na bazi palmina, nego maslinova ulja, što ih čini zdravijima. I te namaze namjeravamo uskoro ponuditi maloprodajnim lancima - otkriva Biškić.

Kada je normalna turistička sezona, u pogonu čokolade radi deset zaposlenika, a Biškić kaže da sve dok se ne smiri situacija s koronavirusom, moraju smisliti način kako premostiti tu situaciju. Unatoč visokim troškovima i malom prometu, maloprodajno mjesto u središtu Splita drži otvorenim.

- Ohrabrujuća je činjenica da su se naše čokolade počele prodavati putem web shopa u Švedskoj i Austriji - ističe Biškić.

Luxor, podsjetimo, ima i pogon za proizvodnu začina. U tom dijelu, kako nam otkriva Biškić, nema većih poremećaja. Proizvodnja je prilagođena novim uvjetima tako da se proizvodi u dvije smjene i svaki radnik radi u zasebnoj prostoriji.

- Ne smijemo prekinuti proizvodnju jer narudžbe moramo isporučiti - napominje Biškić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 19:32