otkazi

Masovna otpuštanja u Disneyu: ‘To je upola više no što je planirano‘

Parkovi na Floridi i oni izvan SAD-a ponovno su otvoreni, ali nisu registrirali značajniji broj zaraženih zahvaljujući strogim mjerama držanja razmaka, testiranju i obaveznom nošenju maski
 Frederic J. Brown/AFP

Walt Disney namjerava u prvoj polovini 2021. otpustiti 32 tisuće radnika, upola više no što je planirao u rujnu, budući da njegovo poslovanje s tematskim parkovima pritišće mali broj posjetitelja u drugom valu pandemije koronavirusa.

Početkom mjeseca Disney je izvijestio da je odlučio otpustiti više radnika tematskog parka u južnoj Kaliforniji jer nije poznato kada će država dopustiti da se parkovi ponovo otvore.

Parkovi na Floridi i oni izvan SAD-a ponovno su otvoreni, ali nisu registrirali značajniji broj zaraženih zahvaljujući strogim mjerama držanja razmaka, testiranju i obaveznom nošenju maski.

Tako su parkovi u Šangaju, Hong Kongu i Tokiju još uvijek otvoreni. Disneyland u Parizu ponovno je pak zatvoren krajem listopada, u sklopu opetovanog uvođenja strogih mjera zatvaranja u Francuskoj radi suzbijanja drugog vala zaraze koronavirusom.

Disney nije Reutersu htio odgovoriti na pitanje je li 28 tisuća ranije najavljenih otkaza uključeno u novu brojku, ali glasnogovornik tvrtke potvrdio je Varietyu da ona uključuje i prethodno najavljene otkaze.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 19:18