KARIJERE

Matija Kovačević novi je član uprave HT-a za financije: Njegov prethodnik Daniel Daub podnio ostavku

Daub odlazi iz HT-a 1. kolovoza, a karijeru će nastaviti na funkciji višeg potpredsjednika za financije DT Europe

Matija Kovačević imenovan je članom Uprave i glavnim direktorom za financije

 /Ht

Hrvatski telekom (HT) od 1. kolovoza ove godine imat će novog člana Uprave za financije (CFO) Matiju Kovačevića, koji je na tu poziciju imenovan jer je njegov prethodnik Daniel Daub podnio ostavku zbog prelaska na novu funkciju u Deutsche Telekomu (DT), izvijestili su u četvrtak iz HT-a.

Daub odlazi iz HT-a 1. kolovoza, a karijeru će nastaviti na funkciji višeg potpredsjednika za financije DT Europe.

Novi član Uprave za financije Kovačević na tu poziciju dolazi s mjesta direktora Sektora za kontroling, transformaciju i odnose s investitorima u HT-u, a ima više od 20 godina profesionalnog iskustva u području kontrolinga, strategije i transformacije koje je stekao prvenstveno u telekomunikacijskoj industriji.

U HT-u je od 2003., otkada je obnašao više rukovoditeljskih funkcija unutar područja financija HT-a, uključujući i onu člana Uprave i glavnog direktora za financije Iskona (tvrtke u sastavu HT-a).

Od 2010. je radio i u DT-u na više menadžerskih funkcija u Njemačkoj i Grčkoj, a uz ostalo bio je nadležan za financijski i poslovni "steering" u društvima kćerima DT-a u Grčkoj, Rumunjskoj, Albaniji i Bugarskoj, te je vodio brojne projekate transformacije i promjene operativnih modela u Grčkoj, kao i kontroling središnjeg ureda za Europu u DT-u.

Uz Nebisa kao predsjednika i nakon novog imenovanja Kovačevića za financije, od 1. kolovoza Upravu HT čine još Nataša Rapaić, nadležna za segment privatnih korisnika, Boris Drilo za tehničke i informacijske funkcije te Ivan Bartulović za ljudske resurse.2

"S velikim zadovoljstvom pozdravljam Matijino imenovanje u Upravu, posebice jer se radi o menadžeru koji je svoju profesionalnu karijeru započeo upravo u Hrvatskom Telekomu i stjecao rukovoditeljsko iskustvo na ključnim strateškim projektima i menadžerskim pozicijama u Deutsche Telekom Grupi. Njegovo znanje i stručnost u financijama, odlično poznavanje telekomunikacijske industrije, a prvenstveno postignuća u provedbi pozitivnih promjena od velikog su značaja za našu kompaniju te se radujem što će zajedno s CFO timom provoditi našu strategiju i omogućiti da isporučimo našu viziju održivog i profitabilnog rasta.

Ujedno zahvaljujem Danielu na njegovom doprinosu poslovnoj transformaciji naše kompanije i poboljšanju operativne učinkovitosti, i to ne samo u području financija već i u drugim ključnim tržišnim i korisnički orijentiranim segmentima, a što je bilo bitnim dijelom HT-ovog uspjeha, te mu želim puno uspjeha i na njegovoj novoj i zasluženoj funkciji u Deutsche Telekom Europe“, izjavio je tim povodom Kostas Nebis, predsjednik Uprave HT-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 04:09