Burger King napada

McDonald's izgubio prava u EU na zaštitni znak Big Mac, konkurenti im se žestoko rugaju

Švedski Burger King nije dvojio ni trenutka kako bi u cijeli svoj meni uključio ime 'Big Mac'
Novi meni u Burger Kingu
 YouTube Screenshot

Nakon što je američki lanac restorana brze hrane McDonald's izgubio prava na svoj zaštitni znak 'Big Mac' na području EU, konkurent Burger King odlučio se našaliti na njegov račun. Tako švedski Burger King nije dvojio ni trenutka kako bi iskoristio priliku i u cijeli svoj meni i nazive burgera uključio poznato ime.

- Ovo je bila predobra prilika da bi ju propustili, jednostavno smo se morali našalili na račun konkurencije – poručio je Iwo Zakowski, izvršni direktor švedskog Burger Kinga.

Tako se od sada u švedskom Burger Kingu mogu pronaći meniji poput 'Kao Big Mac, ali zapravo veći', 'Big Mac burger koji sanja da je veliki', 'Kao Big Mac, ali samo ukusniji', 'Sve samo ne Big Mac' ili pak 'Big Mac koji je s roštilja', piše The Guardian.

Kako ovo ne bi bila jedina šala koju su smislili, Šveđani su odlučili snimiti i kratki video u kojem njihovi kupci naručuju nove burgere.

Najveći američki lanac brze hrane prošli je mjesec izgubio prava na zaštitni znak 'Big Mac' na području EU nakon što je europski regulator donio odluku u korist irskog lanca brze hrane Supermac'sa, prema kojoj će ubuduće to ime u EU moći koristiti i druge tvrtke. Inače, ovo nije prvi put da se ova dva rivala međusobno šale na ovakav način, a neki njihovu 'bitku' uspoređuju s onom Davida i Golijata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 01:53