Nova regulacija

Među prvim smo zemljama u Europskoj uniji koje uvode pametne tahografe

Nova oprema povećava sigurnost na cestama i jača konkurentnost naših prijevoznika
Ilustracija
 Denis Jerkovic / CROPIX

Među prvim smo zemljama u Europskoj uniji koje uvode pametne tahografe, upozorili su jučer iz Hrvatske gospodarske komore u čijoj su organizaciji nedavno domaći prijevoznici upoznati s osobinama pametnog tahografa najvećeg svjetskog proizvođača te opreme Continentala VDO.

Sukladno pravilima EU, sva nova vozila, koja se prvi put registriraju, moraju biti opremljena pametnim tahografom do 15. lipnja 2019. godine. - Satelitsko praćenje pozicije vozila, mogućnost daljinskog slanja podataka s tahografa dok je vozilo u pokretu i objedinjavanje podataka prednosti su pametnog tahografa, koji će omogućiti povećanje razine sigurnosti na cestama i veću konkurentnost prijevoznika - ističu u HGK.

Ljubica Herceg, samostalna savjetnica u Sektoru za promet i veze HGK, ističe da je izdavanje tahografskih kartica druge generacije ključno je za uvođenje pametnog tahografa.

- Ministarstvo prometa je s tvrtkom AKD sve brzo napravilo, tako da je Hrvatska četvrta država članica EU spremna za uvođenje pametnih tahografa - navela je Herceg.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 15:44