STARTUP ZA RAČUNALNI VID

Microblink primio 60 milijuna dolara investicije

Bostonsko investicijsko društvo Silversmith Capital Partners objavilo je investiciju i navelo da je time postao manjinski suvlasnik Microblinka
Damir Sabol
 Goran Mehkek/Cropix

Microblink, hrvatska softverska tvrtka koja je razvila najbrži mobilni skener dokumenata na svijetu, i iz koje je nikla najpopularnija hrvatska mobilna aplikacija s gotovo 200 milijuna korisnika, Photomath, primio je investiciju od 60 milijuna dolara. Bostonsko investicijsko društvo Silversmith Capital Partners objavilo je investiciju i navelo da je time postao manjinski suvlasnik Microblinka.

Microblinkove softverske proizvode, koji se temelje na računalnom vidu, jednom od područja primjene umjetne inteligencije, koristi nekoliko stotina milijuna krajnjih korisnika u 70 zemalja, i to za automatizaciju procesa unosa podataka. Ključna područja primjene su digitalni identitet skeniranjem osobnih podataka, plaćanje skeniranjem kreditne kartice i prikupljanje podataka o kupnji skeniranjem računa.

Darren Bassman, suosnivač i izvršni direktor Microblinka kaže da su nevjerojatno ponosni na vodeće proizvode koje su izgradili ostajući laserski fokusirani na potrebe svojih kupaca.

"Kako se poduzeća sve više kreću prema automatizaciji, uzbuđeni smo što ponovno ulažemo u naše postojeće poslovanje i istražujemo nove načine na koje naša računalna platforma za viđenje može riješiti probleme za tvrtke u raznim industrijama. Vjerujemo da je Silversmith savršen partner za nas na sljedećem koraku našeg putovanja", kaže Bassman.

Sri Rao, generalni partner Silversmith Capital Partnersa kaže da Microblink ima vrhunski svjetski tim za umjetnu inteligenciju i strojno učenje.

"Kupci koriste platformu za pokretanje iskustava za milijune krajnjih korisnika kojima je potrebna mogućnost provjere osobnog dokumenta, skeniranja računa ili automatizacije prikupljanja podataka o plaćanju s uređaja koji odaberu. Microblink-ova usmjerenost na kupca i vodstvo proizvoda služe kao snažan temelj od koji se brzo skaliraju, a mi smo oduševljeni što podržavamo tvrtku u sljedećoj fazi rasta", kaže Rao.

Dodaje da se ovime pridružuje Upravnom odboru Microblinka zajedno s Bassmanom i suosnivačem Microblinka Damirom Sabolom. Silversmith Capital Partners na ovom je poslu surađivao s pravnim savjetnikom Kirkland & Ellisom, dok je Microblink koristi usluge od Brownstein Hyatt Farber Schreck i Decherta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 16:28